Emäntä on päättänyt ottaa reippaan startin juhannukselle 2007 ja pyörittelee juuri sähköpostissaan kisailmoittautumista Rokuan agilitykisoihin. On niin vaikeaa päättää montako kisaa menisi ja millä koirilla. Kisaintoa kyllä olisi mutta arveluttaa lähinnä että kuinka Pikkuemännän ja kolmen kohtuullisen kokoisen koiran kanssa selviää, kaikki nelijalkaiset kun vetävät aika ponnekkaasti hihnoissaan. Majoituskin on hiukkasen avoin vielä, ehkäpä aiomme yöpyä tyhjillään olevassa mummolassa muutaman kilsan päässä kisapaikasta. Mukavuudet siellä on rajoitetut mutta eiköhän niissä selvitä. Kisapaikalla oleskelu on haastellisempaa: jos on kuumaa ja auringonpaistetta niin Pikkuemäntä saattaa väsähtää nopeaan. Jos taas satelee vettä niin siitä ei tykkää kukaan. Tilaisinko sääksi puolipilvistä ja sääsketöntä, kiitos.

Jotta oleskelu ei kävisi liian helpoksi niin jännitettävää vielä riittää Adan ja Taikan väleissä. Taika kun on välillä kovasti sitä mieltä että vanhukset saavat väistyä ja Ada ei puolestaan tuota asennetta varsinkaan ruokailuasioissa sulata. Toisaalta tämä reissu on oivallinen treeni tulevaa Agirotuakin ajatellen - siellä Adan ja Taikan on tultava toimeen yhtä hyvin kuin saman perheen koirien. Pitänee ottaa alusta saakka jämy ote ja kertoa että Emäntä määrää täällä joten nelijalkaisten on turha keskenään alkaa pullistelemaan. Tarvittaessa pitää sitten häkittää jompaa kumpaa kevythäkkiin - eiköhän näillä keinoin selvitä.

Agirotuun viimeinen ilmoittautumispäivä on viikon päästä joten luonnollisesti Emäntä ei osaa toimia ennen sitä. Sanomattakin on siis selvää että tänään on juhannuskisojen viimeinen ilmopäivä. Sopiva paine saa Emännänkin toimimaan näissä (kuten myös kaikissa muissa) asioissa ;)