Silvan treeneissä torstaina suoritettiin kolmea haastavaa mutta oikeinkin mukavaa ohjauskuviota. Ekana kuviona oli "mutteri". Yllätyin siitä kuinka vähillä ohjausliikkeillä Silva toimi kuviossa oikein kunhan vain piti itse sekä vauhdin että etäisyyden esteisiin sopivina. Pienikin vauhdin muutos (turhaa hidastelua tai kiirehtimistä) tai esteen liian lähelle/etäälle meno aiheutti virheen. Koirakin näytti aivan intoutuvan tästä kuviosta.

Toisena kuviona oli kaksi vierekkäistä aitaa joissa oli tarkoitus ohjata koiraa kiertämään este takaa. Ensin näytti että toinen suoritussuunta on koiralle käsittämättömän vaikea ja toinen puolestaan onnistuu tuosta vain kunnes huomasin että näytän käännöksen koiralle eri tavalla. Käytin nimittäin aina oikeaa kättä ja tämä sai toisen puolen käännöksessä koiran sinkoutumaan minne sattuu kauas esteen taakse etsimään uutta estettä ja toiselta puolen ohjattuna koira puolestaan kääntyi tiukasti "estettä nuollen" niin kuin haluttiinkin. Kun korjasin ohjausliikkeen samanlaiseksi molemmille puolille niin jopas alkoi onnistua. Tämän kun taas muistaisi sitten osana jotain rataa että kuinkas sitä nyt pitikään kättään vinksauttaa että juuri tämä koira tämän asian tajusi?!

Kolmannessa kuviossa (jossa koira pyöri ympyrää kolmella esteellä) treenattiin ensin koiran lähetystä kauemmalle hypylle ja toisekseen koiran kääntämistä ohjaajan edessä uudelle kierrokselle. Jälleen väärä ohjauksen ajoitus tai liian lähelle estettä meneminen kostautuivat - kyllä tämä on oikeaa hienosäätöä ;)

Emäntä oli illan suorituksiin varsin tyytyväinen. Silva toimi kivasti ja Emäntä oli (muka) itsekin oivaltanut jotain treenien aikana. Väliajoilla treenattiin itsenäisesti puomia, A:ta sekä keppejä jotka kaikki menivät mukavasti.