Jaa, on sitten jäänyt taas kommentoimatta koko kuluneen viikon suhinat. Pikaisesti kaikesta jotain.

Sunnuntaina kisattiin Taikan kanssa Keminmaalla molemmat ykkösten kisat. Koira oli taas kovin kovin innokkaana joten helppoa suoritusta ei ollut luvassa. Tuomari Jarmo oli vääntänyt todella haastavat radat ykkösluokkaan (täydestä vauhdista pujotteluun, runsaasti takaleikkauksia, vientejä putken "väärään" päähän jne). Keräsimme Taikan kanssa molemmilta radoilta runsaasti virheitä ennen kuin hylky iski - näin siis molemmilla radoilla. Toisen radan hylyn olisi saanut loppusuoralla korjattua ottamalla hypyn uudelleen mutta yli 20 virhepisteen tulos ei juuri houkuttanut ja jatkoimme loppuun saakka esteen ohittaen. Nyt sitten mietin että lähdemmekö kokeilemaan Jarmon ratoja seuraaviin omiin kisoihin - kaikki neljä starttia?? Jo vain lähdetään :))

Tiistain treeneissä pääsin keskittymään yksinomaan Taikaan kun Ada oli juoksussa kotona. Marja oli tehnyt oikein kivan treenin jossa vaadittiin jämäkkää ohjausta. Radat menivät hyvin kun itse sain säilytettyä asenteen loppuun saakka. Yes!!

Torstain treeneissä kävi Silva pörräämässä. Emännällä oli kerrankin lihapullia treeneissä ja se näkyi koirassa - ai että Silvan piti yrittää miellyttää ja pörrätä tuplateholla namin saadakseen. Radat menivät aivan kivasti ja koira ohjautui (lihapullien ansiosta?) aika näpäkästi. Kokeiltiin puomin menokontaktin suorittamiseen avuksi nimellä kutsumista sekä tömistelyä mutta vaikutusta ei juuri näkynyt. Tehokkaampi tapa oli kääntyä koiraa kohti/vasten jolloin vauhti hidastui jonkin verran ja herkkis-Silvan kyseessä ollen jopa näytti siltä että puomi saattaisi pahimmillaan jäädä suorittamatta kun näin julmasti jarrutellaan ;) Pitää yrittää käyttää tuota konstia jatkossakin jos vaan ehtii ennen koiraa kontaktille.