Silvan viime torstain treenit menivät kivasti. Pasilla ja Piialla oli meille jälleen haastava treeni josta yritettiin selvitä parhaamme mukaan. Emännästä tuntui ettei aina ehdi pujottelun alkuun ohjaamaan niin sujuvasti kuin haluaisi joten piti sitten kokeilla erilaisia tapoja lähettää koiraa aloittamaan keppejä itsenäisesti. Ja yllättävän hyvin se onnistuikin - tosin oman sijainnin piti olla just oikea eikä yhtään "sinnepäin". Vastaavia juttuja tuskin uskaltaisin kokeilla kisatilanteessa mutta joskushan voi tulla eteen ns. pakko - sitten on hyvä tietää että periaatteessa homma voisikin onnistua. Muutoinkin radalla oli tiukkoja vääntöjä ja meillehän ne kyllä sopii sillä silloin S ei pääse karkaamaan omille teilleen niin pahasti kuin pitkillä suorilla jossa se intoutuu omaan vauhtiin (ja rataan).

Näyttelyissä piipahdin turistina pelkästään sunnuntaina. Katselin aluksi tipsuja kun kaverin koira oli kehässä. Ihmettelin kun ovat niin säyseitä otuksia toisilleen esim. uroksetkin keskenään. Harvassa rodussa näkee tuollaista etteikö tarttis edes hiukkasen uhitella kun muita uroksia pörrää ympärillä. Muutoin kyllä temperamenttia näkyi riittävän sillä kaverin sessu päätti että kyllä yksi kehäkierros töpöttelyä riittää eikä sitten suostunut enää toiselle kierrokselle lähtemään ;) Sai kuitenkin EH:n ja mielestäni hyvän arvostelun. Liian pentumainen tuntui vielä olevan joten aikaa vain lisää ja sitten taas kehiin katselemaan.

Seurasin myös flattikehää. Hurjan suurilta vaikutti osa uroksista - jumalattoman korkeita ja osa myöskin massavia. Tuomarin linjasta en oikein ottanut selvää että millainen oikein olisi ollut se ihannekoira mutta kyllä hän palkittavat kuitenkin löysi.

Adaa en vie vielä tämän viikon treeneihin mukaan mutta ensi viikolla voisi puomi-pomppijalle esteitä esitelläkin ennen kuin kisat tulee vastaan. Pitäisi saada aikaiseksi kisailmo kunhan ensin selvittäisi että millä aikataululla niitä kisoja oikein käydään. Jos menee samaan malliin kuin viime keväänä niin en ehdi osallistumaan lauantaina laisinkaan kolmosten kisaan sillä Isännällä on muuta menoa ja Pikkuemäntä on siis mun vastuulla illan ajan. Jos kuitenkin sunnuntaille sitten ilmoittaisi kokonaisen satsin kisoja - siis ainakin Taikan ja Adan mutta Silvaa pitää vielä arpoa.