Jaa.... mitäköhän sanoisi. Kävimme tekemässä Taikan kanssa kaksi hylkäykseen päättynyttä agilityrataa oman seuramme kisoissa. Radoissa oli haastetta mutta eivät ne kuitenkaan liian vaikeita olisi olleet.

Ekalla radalla oli keinu kuudentena esteenä ja sen Taika päätti loikata. Emäntä oli muka niin varma että koira ottaisi kontaktin joten suunnitelmat sotkeutuivat kokonaan ja ohjaaminen unohtui: koira singahti väärään päähän putkeen. Loppuradan aikana olisi pitänyt vielä hallita ns. väärän puolen pujottelu mutta sitä emme vielä kisatilanteessa uskalla kokeilla. Vaikean väännön kautta sitten jatkettiin rata loppuun saakka.

Toisella radalla koiran maltti tuntui olevan kadoksissa. Se tuntui jotenkin levottomalta joten arvaus osui oikeaan ja koiruli karkasi lähdöstä. Karkaamisensa vuoksi se ei sitten hypännyt ekaa hyppyä kunnolla ja pudotti riman. A:lla maltti-sanaa ei oltu kuultukaan, ilmeisesti se kosketti kontaktia mutta eipä malttanut silti laskeutua alas saakka. Lopumpana rataa olleen puomin Taika sitten loikkasi ja Emäntä ymmärsi kerrankin keskeyttää suorituksen tähän ja ottaa puomin uudelleen - tästä siis hylkäys. Uuden kerran tehtynä puomin alastulokin näytti aivan kohtuulliselle.

Emäntä oli jo ehtinyt harmittelemaan ettei saa ilmoitettua Taikaa kisaamaan naapuriseuran kisoihin huhtikuussa. Nyt voitiin todeta ettei Taikuri ole kisakontakteihin vielä valmis joten katsellaan rauhassa toukokuulle seuraavia kisoja. Harmi kun Noutajakoirayhdistyksen vapaatreenivuorot loppuvat, niiden aikana on ollut hyvä jankata kontakteja.