Nalalle Emännän ja Pikkuemännän vapaapäivät tuntuvat olevan raskaita: aktiviteettia riittää eikä päivisin ehdi nukkumaan niin paljon kuin riiviö-kelpie tarvitsisi akkujensa lataamiseen ;) Eilen aamulla treffattiin Ahosen (Kelmi Pikasinko) kanssa ja vaikka ikää herra Ahosella olikin vasta 9 viikkoa niin koossa se peittosi Nalan. Korkeutta oli ainakin saman verran, ääntä tuplaten ja vauhtia piisasi molemmilla. Leikit käyttivät hyvin yksiin vaikka välillä meno alkoi muistuttaa lähinnä lähiökuppiloiden kanta-asiakkaiden välienselvittelyjä, sen verran äänekästä touhu oli. Luoksetuloakin tuli harjoiteltua sen verran että Pikkuemäntä rallatteli vielä autossakin "Ahoneeeeeen!".

Illalla Emäntä ei päässytkään treenaamaan Taikan kanssa mutta Nala lähti mukaan treenihallille katsomaan kuinka agiharkat sujuu. Täysin pelotta se olisi työntymässä jokaisen ihmisen ja koiran luokse, minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ei tunnu olevan. Onkohan kasvattaja unohtanut liittää tuon ominaisuuden mukaan pikkukelpieen??  Radan reunalla Nala seuraili korvat höröllään (siis voiko ne olla jotenkin muutenkin?) isojen koirien menoa mutta kun treenin lopuksi Thelma-kelpie meni rataa niin pikkuneiti innostui tosissaan. Se kiipeili reunusaitaa vasten nähdäkseen paremmin ja heilutti häntäänsä kovasti. Treenin lopuksi Nala ja Thelma pääsivätkin leikkimään läheiseen metsään ja Thelma pääsi näyttämään kuinka hienosti 1,5 - vuotias osaa leikkiä pienen pennun kanssa.

Nalan ylettömän pelottomuuden vuoksi Emäntä kävi tänään ottamassa koirulille eläinlääkärikuluvakuutuksen. Pidetään sitä nyt joitain vuosia ja seurataan kuinka paljon tarvetta sille ilmenee. Ada ja Silva eivät hirveästi sairastaneet vakuutuksen olon aikana mutta jopas sairastelut alkoi kun vakuutukset sanottiin irti....