1245341623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kuva: Sari Eskelinen

Tänään oli pitkästä aikaa Taikalle kisat eli tarjolla Kemissä oli kaksi ELPin tuomaroimaa agilityrataa. Matkaan lähettiin Taikan Oman ihmisen kanssa ja kelit olivat varsin vaihtelevat. Pienoisen sateen, jonkinmoisen auringonpaisteen ja normin pilvikelin lisäksi meille tarjoiltiin raekuuroja...

Eka rata tuntui Emännän mielestä Taikalle sopivalta eikä sen suoritus muuten hassumpi ollutkaan mutta tokalta esteeltä tuli rima alas. A:n sekä keinun kontaktit koira otti vaikkei niin hyvin kuin Emäntä olisi toivonut. Radan suoritus oli sujuvaa ja Taikalle sopivat ohjauskuviot ja -linjat löytyivät pohdiskelun jälkeen. Takaaleikkauksia koira kyllä lukee kiitettävän hyvin! Tuomari olikin tehnyt radasta nimenomaan sellaisen että oikeat viennit korostuivat. Muilla ei niin hyvää onnea ollutkaan matkassa ja näin ollen Taika voitti luokkansa vitostuloksella!

Toinen rata oli hiukkasen hankalampi ohjauksellisesti ja edelleen korostuivat oikeat viennit. Taika oli lähdössä levottomampi kuin eka radalle lähtiessä mutta alkuradan vääntö kai pelasti koiran keskittymään annettuun tehtävään. Emännän tekemä ohjaussuunnitelma ei pitänyt ja radalla tuli tehtyä erittäin rumia ohjauskuvioita, karmeaa katsottavaa. Lopputulos kuitenkin oli varsin hyvä sillä ratasuoritus oli puhdas nolla ja näin ollen Taikuri sai SERTin ja oikeuden kisata jatkossa kakkosluokassa. Suoritusaikamme riitti sijoittumiseen kisassa toiseksi eli tästäkin startista saatiin Taikan Omalle ihmiselle hiukan lisää pölyjen pyyhkimiskohteita ;)

1245341634_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kuva: Sari Eskelinen

Päivän tulos ei ole vielä iskeytynyt Emännän tajuntaan kunnolla, jatkossa se selkiytynee kunhan päästään taas kisaamaan. Tätä viimeistä nollaa on kuitenkin metsästetty reilun 1,5 vuotta joten ihan helpossa se ei ole ollut.

Kuvat Emäntä kaappasi Sarilta lainaan. Olisi ollut tarjolla Emännän naamakuviakin mutta ilmeet kontakteja varmistaessa olivat turhan pahoja julkaistavaksi ;)