Tuossahan se otsikossa jo tulikin: Nala on melkoinen termiitti. Eihän se toki tahallaan mitään riko mutta jos tavarat nyt sattuvat eteen hypähtämään niin voihan niitä hiukkasen tarkastella lähemminkin ;) Tuhoamisen kohteeksi ovat joutuneet lähinnä:

- omat pehmolelut. Jee, ei paljoakaan täytteitä jäljellä! Kaikenlaisilta pehmo-olioilta puuttuu päät, niillä taitaa olla hiukan nikamavikaa?

- matot. Mattoja meillä ei vielä hirveästi olekaan mutta nekin vähäiset tulisi saada revittyä. Sisäsiisteyden puolesta mattoja voisi jo alkaa lisäilemään mutta sitten saa olla silmät selässäkin sillä termiitti askartelee hyvin hiljaisesti ja nopeasti matonkuteet rikki....

- Pikkuemännän lelut. Tärkeintä on kohdistaa tarmo Pikkuemännän eniten rakastamiin leluihin kuten Gröna Lundin tivolista saatuun nalleen - pöh, kai nalle yhdelläkin korvalla selviytyy? Lisäksi 25-palainen palapeli on huomattavasti helpompi tehdä loppuun jos osan palasista mutustelee pois? Jostain syystä Pikkuemäntä ei edes suutu Nalalle noista tuhoista niin paljon etukäteen kuin voisi kuvitella, hassu juttu.

Termiitti-Nala on myöskin saanut autoon nyt isomman häkin. Aiemmin se matkasi tiibetinspanielille sopivassa häkissä mutta nyt parin viikon ajan häkki on ollut tilavampi. Ajatuksena oli alunperin että Nala voisi matkustaa Adan ja Silvan kanssa takatilassa vapaasti mutta kelpie-Sisun emännän auton nähtyään Emäntä tuli ihan toisiin ajatuksiin: kyllä kelpielle sopii häkki automatkustamiseen ;) Joitakin lyhyitä matkoja on menty niinkin että Nala matkustaa kuin flatit konsanaan mutta pidempiä matkoja ja varsinkin autossa odottelua ei ole uskallettu lähteä kokeilemaan.

Unirytmit ovat korjaantuneet hiukan, tosin tähän vaikuttaa paljon Adan ja Silvan aamuiset kukkumisetkin. Jos illalla lauman jaksaa käyttää ulkona vielä lähempänä puolta yötä niin hyvässä lykyssä saa nukkua klo 5.30 saakka. Tuon jälkeen Ada tai Silva pomppaa ylös vaihtamaan asentoa tai läpsyttelemään korviaan ja tämähän on Nalalle heräämiskäsky. Kukas nyt tuon jälkeen enää jaksaisi nukkua? Viikonloppuisin kyllä aamupäivät menevät nukkuessa eli silloin ei pörräillä turhia.

Termiitin ominaisuuksiin näyttäisi liittyvät myöskin uskomaton suuntavaisto vai liekö se pelkkä hyvä hajuaisti. Metsäpoluilla liikkuessa Nala kurvailee edellä ja vaikka kuinka maastossa vaihtelee suuntaa niin sitä ei eksytetä. Ilmeisesti hajuaistin avulla se osaa tarkalleen takaisin sitä reittiä mistä on tultukin vaikka käännöksiä olisi ollut useitakin. Flattimuorit kulkevat sinne mihin kirsu näyttää eli yleensä väärään suuntaan ;) Adaa varsinkin saa vahtia kun sehän ei edes kuule suuntia oikein vaan painelee omia menojaan. Silva puolestaan osaa takaisin kun hetken huutelee.