Nala aloitti tänään agilityopit Minnan koirakoulussa. Kurssi on kuuden opetuskerran mittainen ja kestää aina kerrallaan tunnin. Viimeinen kerroista jää Emännän työmatkan vuoksi väliin mutta toivotaan että pääsemme osallistumaan korvaustunnille.

Emäntä oli ennen Nalan kurssia hyväntahtoisesti naureskellut innokkaille noutajien omistajille joille tuli pidettyä pentukerhon merkeissä parin tunnin mittainen agility-info menneenä viikonloppuna. Kurssilaiset olivat innostuneita ja riemuitsivat yksinkertaisistakin onnistuneista suorituksista, toivotaan edes jonkun heistä saavan kipinän lajin harrastamiseen. Näin ollen Emäntä ei ollut ymmärtänyt miettiä etukäteen sitä miltä tuntuisi alkaa oman koiran kanssa taas alkeita toden teolla opettelemaan - yllätys oli positiivinen kun sama riemu puhkesi pintaan ihan yksinkertaisista jutuista :)

Koska illan kurssilla oli mukana pelkästään aiemminkin agilitya harrastaneita ja kisanneita ohjaajia pentukoiriensa kanssa, päästiin tekemisen makuun heti ensi minuuteista lähtien. Tunnin aikana ehdittiin tehdä todella paljon pieniä harjoituksia jossa koiralle tuli paljon uutta asiaa. Tehtiin mm.  kääntymisharjoituksia ilman esteitä, eteeenlähetystä, lähtöön jättämistä, rengasta, putkea, jenkkikäännöstä esteen kera sekä puomin ja keppien alkeita. Muut harjoitukset menivät hyvin mutta puomin suhteen Nala on turhan vikkelä eikä millään meinaisi pysyä lankulla. Malttia, malttia...

Emäntä odottaa innolla ensi viikon treenejä!

Syyskuu-päivityksestä aivan unohtui Taikan kuulumiset joten päivitetään nekin tuohon alempaan tekstiin.