Emäntä ei selviytynyt selkäkipunsa kanssa siihen kuntoon että olisi päässyt ohjaamaan Silvaa oman seuran kisoihin. Harmitti kun koira ei päässyt edes "mielenterveysagilityyn", kummoisia haaveita kun sen pärjäämisestä ei ollut. Lauantain kisat siis menivät ohitse ja sattumalta sunnuntaiaamuna blogiin kurkattuaan Emäntä löysikin Hennan viestin jossa tarjouduttiin ohjaamaan Silvaa. Ei muuta kuin pikainen viesti aamutuimaan ja vaatimaan tilille tuollaisista lupauksista. Niinpä Silva siis starttasi Hennan kanssa ilman aiempia yhteisharjoituksia, ehtiväthän he kokeilemaan hallilla jopa renkaan, A:n, kepit sekä puomin ;)

Silva (kuuluttajan listan mukaan iältään 10v 5 kk 28 pvää...) päätti yllättää ehkä kaikki paikalla olleet. Ekalla radalla se eteni Hennan kanssa todella kuuliaisena, niin kuuliaisena että jarrutteli esteiden välissä ja kyseli apuja mihin suuntaan rata jatkuu. Yksi este tuli suoritettua väärältä puolen mutta muuten meno oli aivan kivan näköistä. Seuraavalle radalle sovittiin ohjaajan lisäävän reilusti vauhtia ja katsottaisiin mitä sitten tapahtuisi. Taktiikka oli aivan oikea: Henna porskutti menemään ja ohjasi Silvan hienoon nollarataan!! Aika riitti kuudennelle sijalle agilityn valtarotujen edustajien jälkeen. Kisakirjaa tarkasteltuamme todettiin että edellinen (ja ainoa kolmosluokan aikavirheetön) nollatulos oli niinkin kaukaa kuin 4/2007. Tänään opittiin että Hennalle sopii kisojen alla ravinnoksi kerrosateria, asusteeksi liian paljon vaatekerroksia sekä rento/paineeton asenne. Tätä samaa nyt vaan Unnille kehiin :) Silvalle puolestaan sopii vieraampikin ohjaaja koska sellaista voisi vaikka hiukan kuunnella, oman Emännän jutut on jo käyneet turhan tylsiksi.

Nala pääsi molempina kisapäivinä käymään kisojen tunnelmia haistelemassa. Lauantaina se intoili radan reunalla: loikki ja pomppi sekä kiljahteli muiden suorituksia katsellessaan. Fyysisen levottomuuden Emäntä salli mutta kiljumisesta kiellettiin. Paikalla ollut seuratoveri suositteli lämpimästi siirtymistä agilitysta esimerkiksi jäljestyksen pariin. Höh, kait sitä nyt innokas saa olla ;) Tänään Nala ei päässyt ratoja katsomaan mutta ulkoili muiden mukana kisojen välissä tehdyllä jäähdyttelylenkillä.