Emännän olo on tyhjä. On olemassa vain suunnattoman suuri suru jota ei voi millään käsittää. Kotona on paha olla kun kaikki muistuttaa Adasta, helpompaa oli työpäivän aikana keskittyä työtehtäviin. Kaikki koirien lenkitykset ovat yhtä itkua, vastaantulijoita yrittää kartella etteivät aivan hulluksi luulisi. Päässä risteilee lukuisia kysymyksiä joille ei ole oikeita vastauksia
- miksi juuri Ada?
- olisinko voinut tehdä jotain estääkseni tämän?
- oliko nähtävillä ennakko-oireita?
- miksen ymmärtänyt poistattaa koiralta pernaa samalla kun se steriloitiin vajaat pari vuotta sitten? Tiedän että jotkut tekevät niin ennaltaehkäisevässä mielessä.
- onko sen nyt varmasti hyvä olla?
- miten elämää pystyy jatkamaan??

Emäntä oli eilen puolenpäivän aikoihin Silvan ja Nalan kanssa lenkillä voimalinjojen alla. Pitkän raivatun aukean päässä loisti äärettömän suuri, kaunis ja kirkas pakkasaurinko. Silloin tuli voimakas tunne että Ada on päässyt perille koirien taivaaseen ja sai auringon paistamaan niin upeasti meille.

Silva on varsin vaisu: se makoilee mielellään eteisessä eikä paljoa häntäänsä heiluttele. Taitaa edelleen odottaa Adaa kotiin. Karmea totuus paljastuu kun Adaa ei jouluna löydykään mummon ja papan mökiltä, sinnehän Silva varmaan olettaa Adan kadonneen koska se näki Adan viimeiseksi nostettavan papan auton kyytiin. Yritti raukka itsekin kyytiin mutta palautettiin pian autosta pihalle. Nyt olisi Silvalla edessä lauman johtajakoiran rooliin ottaminen. Se vaan on ikänsä ollut lauman alimmainen joten taitaa käydä niin että Nala kaappaa tuon aseman sujuvasti. Meidän ihmisten pitää yrittää vahvistaa Silvan asemaa entisestään.

Toisena syynä Silvan vaisuuteen saattaa olla sen fyysinen vointi. Se on köhinyt varmaankin parin kuukauden ajan ja laihtunut kovasti. Painokin sillä on tippunut 27 kiloon: kylkiluut tuntuvat voimakkaasti ja osin näkyvätkin, lisäksi lonkkaluut törröttävät. Ruokahalu on voimakas ja ruokaa se saa paljon mutta silti nämä muutokset. Lääkärireissu siis olisi paikallaan mutta viimeaikaisten tapahtumien vuoksi Emäntää pelottaa varata aikaa - tietääpä mitä sieltäkin käynniltä selviää. Pakko rohjeta sinne eläinlääkärikäynnillä jonain päivänä.