Menneenä viikonloppuna järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa perinteiset suuret kansainväliset koiranäyttelyt. Emäntä tuli luvanneeksi kasvattajalle alkusyksystä että mukana ollaan jos Nala alkaa näyttää hiukankaan kelpieltä kissan sijaan, samalla olisi oiva tilaisuus nähdä muita saman pentueen koiruleita. Niinpä perjantai-iltana klo 22 Emäntä ja Henna kiipesivät Nalan ja kaiken tavaramäärän kera Pohjois-Pohjanmaan kultaisten noutajien näyttelybussiin ja matka alkoi. Viikonlopun aikana tuli matkustettua yhteensä noin 1250 km bussissa, aikaa tämä pysähdyksineen vei yhteensä 19 tuntia. Koirat matkasivat häkeissään joten niillä oli ehkäpä enemmän tilaa kuin omistajilla ahtaissa bussinpenkeissään. Nala osasi rauhoittua hyvin häkkiinsä, se tuntuisi olevan varsin kovahermoinen matkaaja. Myöskään hotellissa oleskelu ei tuottanut ongelmia: hissiä piti hiukkasen ihmetellä ja sopivaa tarpeidentekoalustaa etsiskellä kun kuitenkin majoituttiin aikamoisen asfalttiviidakon keskellä. Näillä kokemuksillä ei kuitenkaan tarvitse arkailla seuraavaan reissuun lähtöä.

Varsinaiset näyttelyt menivät paremmin kuin koskaan olisi voinut toivoa. Tarkoituksena oli harjoitella kehäesiintymistä ja se olikin ainoana tavoitteena sillä virallisissa näyttelyissä Nala ei ollut vielä ikänsä puolesta ehtinyt käymään. Emäntää ohjeistettiin ennen kehää ja kehien välissäkin monenmoisin ohjein ja niitä soveltaen sekä omiin vanhoihin esittämistyyleihin sekoittaen porskuteltiin eteenpäin.

Lauantain tuomari Jörgen Hindse Tanskasta arvosteli Nalan näin:
Medium size. Elegant. Nice head. Good topline. Good bones and body. Good coat. Moves well. Good temperament. JUN ERI1 PN2 SERT JV-09

kuva: Henna Mikkonen

Kuvassa näyttäisi eturinta kadonneen jonnekin matkan varrelle. Sellaista sattuu pitkäksi venyneen näyttelypäivän päätteeksi ;)

Sunnuntain tuomari Barbara Muller Sveitsistä näki Nalassa seuraavaa:
9 mths already rather developed. Feminine head and expression. Very firm topline and well angulated hind quarters. Moves well, just a bit loose in elbow. Good tail carridge. JUN ERI2 VASERT

Kotiintuomisina Nalalla oli parit ruusukkeet sekä pokaalit. Parasta Emännän mielestä kuitenkin oli Hurtta-tuotteen standilta lahjakortilla saatu laadukas nahkahihna ;) Helsingin reissulla oli mukavaa nähdä Nalan sisarukset Nemi, Naxe ja Kexi. Ulkoisesti paljon samaa tuntui tästä nelikosta löytyvän vaikka jokainen ihan omanlainen luonteensa olikin.

Erityiskiitos reissusta Hennalle: hyvä seura ja auttavat kädet tavaroiden raahaamisessa sekä koiran hallinnassa olivat totisesti tarpeen :)