Nala aloitti eilen Activella laajemman agilityn alkeiskurssin joka sisältää 12 harjoituskertaa. Ryhmässämme on viisi koiraa eli Nalan lisäksi kaksi suomenlapinkoiraa, partacollie sekä mali. Emännän aika meni koiran hallinnassa pitämiseen joten eipä paljon ehtinyt katsoa osasivatko muut käyttäytyä paljonkin paremmin - varmaan...
Mari antoikin tehtäväksi pitää Nalaa kontaktissa niin ettei se provosoituisi liikaa muista koirista vaan haluaisi intoutua vain Emännän kanssa yhdessä tekemiseen. Tässä riittänee siis työmaata pidemmäksi aikaa. Yllättävää oli että koira paineistui/intoutui uudesta hallista ja uusista koirista niin paljon että se alkoi hilseillä jo odottelueteisessä. Kuitenkaan se ei ole hilseillyt mm. isoissa ahtaissa näyttelyissä laisinkaan.

Esteistä päästiin kokeilemaan tällä kertaa puomia (alastulo), putkia, hyppyjä, minipöytää, vinokeppejä sekä keinua. Kotipihalla kepit jäivät lumen alle eikä niissä päästy vielä kapeaa kujaa pidemmälle. Nyt aloitettiin uutena vinokepit joista Nala näytti jotain tajuavan jo muutaman toistokerran jälkeen. Keinun osalta treenikerta meni höpsis sillä Nala juoksi vauhdilla keinun päähän saakka ja sai kevyen keinun tutisemaan voimakkaasti. Tämän jälkeen se ei suostunut keinulle muuta kuin pakotettuna, edes makkaranpalat eivät sitä tarpeeksi houkuttaneet. Katsotaan miten tuon kanssa jatkossa edetään. Hyppysuoran osalta oli menty takapakkia syksyisen lyhyen alkeiskurssin suorituksiin verrattuna sillä nyt Nala päätti ohittaa toisen hypyn ja juosta myöskin suoran putken ohi etsimään makupala-alustaa. Kaikkea normaalia ja hiukan kummallistakin siis riittää jatkossa treenattavaksi.

Taika aloitti juoksunsa tänään. Niinpä tietenkin kun huomenna olisi ollut treenien eka vuoro tälle kevätkaudelle ;) Emäntä menee kuitenkin paikan päälle jotta saadaan sovituksi harjoitusten suunnittelusta ja aikatauluista. Taikan juoksut kyllä menevät ihailtavan rytmikkäästi eli se on tammikuut ja heinäkuut juoksussa ja täten sen kanssa harrastamistakin on helpompi suunnitella etukäteen.