Pikkuemäntää on alkanut kovasti mietityttää Adan kohtalo. Useana päivänä on keskusteltu siitä että Ada ei todellakaan tule enää takaisin. Pikkuemäntä oli kuvitellut että "koirien taivas" on vain paikka jossa käydään ja hänen mielestään Ada tulee sieltä kotiin kunhan on tervehtynyt tarpeeksi. Tätä asiaa on siis nyt työstetty eteenpäin. Aiheeseen liittyen Mummo erehtyi tuumimaan Pikkuemännälle että kyllä kaksi koiraa on tarpeeksi - tätä ei Pikkuemäntä ihan noin vain sulattanut.

Perjantaina päivähoidosta kotiin palatessa oli taas uuden keskustelun paikka. Nala hyökkäsi syömään lattialta kengissä sisälle kantautuneita lumia.
Pikkuemäntä ilmoitti: Äiti, Nala syö lunta lattialta.
Emäntä: no ei saisi syödä, siitähän voi tulla vaikka kurkku kipeäksi. (kaikkea sitä lapsiparoille uskotellaan...)
Pikkuemäntä oli pitkään hiljaa ja tuumasi sitten: eihän Nala tule kipeäksi, eihän se mene koirien taivaaseen? Eihän sitä tarvitse palauttaa?
Emäntä: ei tule kipeäksi, ei sitä tarvitse palauttaa mihinkään.
Pikkuemäntä piti jälleen tuumaustauon ja ilmoitti topakkaan sävyyn: meillä on vain kaksi koiraa. Meidän pitäisi ostaa yksi lisää! Tuumaustaukoa jatkui ja sen jälkeen analyysikin jatkui: ja jos Silva sairastuu ja menee koirien taivaaseen niin meille pitää ostaa kaksi uutta koiraa!
 

Jaa, mitäpä tuohon sanomaan kummempaa? Emäntä oli iloinen että lapsi osasi laskea hienosti plus- ja miinus-laskuja mutta Isäntä epäili kyseisiä lausuntoja maksetuiksi ;)