Nyt se on tutkittu: ison makupalapussin raahaaminen treeneissä kannattaa. Tämä todistettiin eilen kun tavoitteena oli päästä Nalan kanssa agilitytreeneihin ilman hihnassa tempoilua. Emäntä syötti ahneelle pikkukelpille nakinpätkää minkä ehti ja niinpä ei tarvinnut repiä hihnasta ennen treenejä eikä niiden aikana. Parit ärähdykset tarvittiin äkkilähtöihin nakkien tueksi ja niiden avulla koiruli pysyi käsissä (kirjaimellisesti käsissä sillä Emännän sormista kuoriutui hiukkasen nahkaa…). Saatiin Marilta treenien lopussa kiitokset siitä että aiempiin treenikertoihin verrattuna koira oli paljon paremmin hallinnassa ja kuulolla koko treenin ajan.

Tälläkään kertaa tunnille ei tullut kuin neljä koirakkoa joten ehdittiin tekemään todella paljon. Päivän ratapätkänä oli U:n muotoinen kuvio jossa oli muuri – hyppy – mutkaputki – hyppy – hyppy. Rata mentiin molempiin suuntiin. Normihyppyjen osalta ei niinkään ilmennyt ongelmia mutta muuri oli jostain syystä Nalalle ahdistuksen paikka. Sivupylväät ovat kyllä todella korkeat mutta eivät Emännän mielestä erityisen pelottavat. Muutaman toiston jälkeen homma alkoi onnistua kivasti: koira hidasti itse muurille ja suoritti sen huolellisesti.
 
Keinulle Nala menee jo tosi reippaasti mutta tälläkään kertaa ei vielä laskettu sitä vaan pidettiin yläasennossa. Kontaktilta alas nostamisen jälkeen N pyrkii takaisin keinun nousukontaktille joten toistojen idea on hyvin hallussa ;) Sama homma näkyy toimivan A:n alastuloa treenatessa sillä pelkkä makupalan asettaminen targetille aiheuttaa sen, että Nala kiipeää itse A:lle vapautuslupaa odottamaan. On se niin hassu tuo koira ettei Emännän pokka tahdo pitää treeneissä. Mari tuumasi että jos Nala itse tarjoaa tuota kontaktia noin niin sallitaan se. Emäntä puolestaan oli kuvitellut että niitä hihnasta roikottamistoistoja tehtäisiin kuukausien ajan?? Noh, hihnaan palataan sitten kun aletaan mennä koko estettä. Vinokeppien osalta ekat treenit menivät todella hyvin mutta kun lopputunnista joku olikin nostanut kepit jo todella ylös niin Nalalla meinasi olla vaikeuksia hahmottaa estettä oikein. Se kuitenkin rauhoittaa itse tahtia jos se otetaan kepeiltä pois – tuntuu siis ymmärtävän rangaistuksena/rajoituksena heti pelkän esteeltä poisvetämisenkin ja yrittää seuraavalla toistolla aivan tosissaan rauhallisemmassa tahdissa kuitenkaan epäröimättä. Kivaa.