Nalan agilitykurssi jatkui uuden tekniikan opiskelulla. Nyt vuorossa oli takakiertojen opettelu josta saatiin kotiläksyjä ja lisäksi tekniikkaa treenattiin jo esteilläkin. Pitäisi muistaa näyttää ohjaus aina alakautta saattavalla ja rauhallisella käden liikkeellä niin homma olisi koiralle loogisempi. Yllättävän hyvin Nala hoksasi mitä Emäntä pyytää vaikka etäisyyttäkin esteeseen otettiin jo jonkin verran. Näitä juttuja jos lähtee kodin lähimaastossa treenaamaan lyhtypylväillä niin lopullinen hullun leima on taattu :)

Esteille päästiin kokeilemaan myös poispäinkääntöjä. Nekin onnistuivat mukavasti ja koira ei kääntynyt kertaakaan väärään suuntaan vaikka Emännän näytöt olivat välillä heikkojakin. Näitä juttuja pitäisi sitten osata käyttää ratatilanteissa niin jopa selviäisi helpommin monesta kinkkisestä paikasta.

Ratapätkänä tehtiin nyt neljän hypyn yhdistelmää jossa olisi pitänyt osata tehdä oikea-aikainen esteelle työntö kakkoshypyllä ja heti sen perään valssi viemään koiraa oikeaan paikkaan. Näiden kahden jutun yhdistäminen ei Emännältä oikein sujuvasti mennyt joten otettiin treeni helpotettuna kolmella hypyllä. Ongelmaksi Emännälle tuli se, että ei uskaltanut luottaa koiran suorittavan kakkoshypyn oikein ja näyttö jäi päälle liian kauaksi aikaa. Sehän tietysti sotki jatkokuviot (koira tulkitsi kolmannen esteen väärin tai valssi myöhästyi). Ehkä Emäntä oppii tämän vielä jonain päivänä.