Taikan tasontarkistuskokeet agilityssä suoritettiin eilen OKK:n kisoissa Virpiniemessä. Tuomarina kahdella agilityradalla oli Tuomo P. Molemmat radat olivat osin ohjauksiltaan kinkkisiä mutta kuitenkin aivan suoritettavissa. Tuntui kuin koira olisi kulkenut radalla kamalan hitaasti mutta tunne kai johtui siitä että alusta on kova ja itse pääsi juoksemaan vauhdikkaammin kuin pehmeäpohjaisessa treenihallissamme. Eka radalta mitattu Taikan suoritusaika alitti yli kymmenellä sekunnilla ihanneajan joten kyllä sitä vauhtia ihan riittävästi oli.

Ekalla radalla Taika pudotti riman viidennellä esteellä. Tuon jälkeen ainoaksi tavoitteeksi jäikin kontaktien oikea suorittaminen. Menokontakteissa ei ongelmia ollut mutta alastuloilla suoritukset olivat niin ja näin. Kouluttamaan ei enää nykysäännöillä saa radalle jäädä joten jatkettiin loppuun saakka. Taika kyllä kosketti kontakteihin mutta ei tullut ihan alas asti eikä pysähtynyt kuten ajatuksena on ollut. Ekalta radalta saldona siis 5 vp. ja ihan hyvä aika -10 ja jotain päälle. Tuolla tuloksella sijoituttiin seitsemänneksi.

Toisen radan kuviot tuntuivat hiukkasen hankalammilta vaikka mukana oli sellaisia juttuja mitä ollaan treeneissäkin menty. Nyt kuitenkin piti mm. valita A:n ohjaus putken ylitse jotta jatkopaikan radalla sai paremmaksi. Tuomari ei näyttänyt A:lta kontaktivirhettä mutta aikas ylhäältä koira loikkasi - kai sitten oli juuri ja juuri osunut kontaktille. Rataan tuli yllättävä käänne kun koira bongasi hypyn jälkeen odottavan puomin, tätähän ei Emäntä ollut laisinkaan osannut huomioida. Koska kontakteja on nyt jauhettu niin sinne puomin ylösmenolle piti käydä polkaisemalla HYLyn arvoisesti... Tuon jälkeen ei Emäntä saanut enää ohjausta kasaan ja niinpä koira loikkasi myös myöhemmin tulleen puomin alastulon ja loppukuviot ennen maalia menivät pe....lleen. Tältä haastavalta radalta tuli kuitenkin auskel Thelmalle ja Riitalle todella hieno nolla joten iloa riitti vaikkei meillä onnistunutkaan!

Kisojen jälkeen Taika ja Nala pääsivät juoksentelemaan ja painimaan meren jäälle sekä Taikan Oman Ihmisen kotiin. Olipa hauska katsoa kahden höperön koiran hassuttelua ja lähes äänetöntä hampailla-härppimis-leikkiä. Hyvin käytti yhdessä tuo kisailu eikä riitoja tullut edes Taikan leluista.