Tiistain active-treenejä ennen Emännän vointi tuntui hiukkasen huonolle. Aivastutti, räkä tursusi ja teki vain mieli makoilla. Koska treeneissä on kuitenkin hauskaa niin pitihän sinne vääntäytyä vaikka hiukan heikompivointisenakin. Treenit menivät voinnin kannalta ihan ok ja kotiinkin selvittiin mutta totuus paljastui yön ja seuraavan aamun aikana: järkky räkätauti, kovat lihas- ja nivelkivut, pääkipu ja kuumetta lähes 39 astetta. Nyt sairastetaan kolmatta päivää eikä loppua ole vielä näkyvissä. Väliin jäivät siis Taikan torstaitreenit sekä Nalan tämäniltaiset tokot. Haaveena oli päästä kokeilemaan Taikalla huomenna epävirallisissa kisoissa mutta tätä menoa se jää vain haaveeksi.

Mari oli tehnyt Nalan treeneihin rallatteluratoja kuten hän itse asian ilmaisi. Siltä ne tuntuivatkin kun koiran sai päästää kunnolla vauhtiin ja vain nauttia sen etenemisestä. Tässä näkyikin selkeä ero koirien välillä: helposti irtoavien koirien ohjaajilla oli helppoa hakeutua seuraaville esteille hyviin ohjauspaikkoihin mutta vielä ohjaajassa kiinni olevat koirat vaativat kovasti saattelua esteille ja sittenpä ohjaajilla tulikin kiireempi jatkon suhteen. Tässä treenissä sai vaan antaa koiralle luvan mennä (kunhan ensin huomioi esteiden 1 ja 2 sijannit putkeen nähden):

Tässä treenissä puolestaan harjoiteltiin ottamaan koiraa vastaan putkesta hypyn 23 takaa. Emäntä ei vielä hallinnut juttua täysin sillä Nala onnistui jatkamaan matkaa suoraan numeroimattomalle hypylle sekä kaarrattamaan esteen 24 takaa ennen kuin sopivan tiukka kääntäminen alkoi onnistua. Tuossa kuvassa numerot on hiukan hassut mutta ykköstä radalla siis vastaa nro 21 ;)

Ihan eka juttu ennen ratatreeniä oli jälleen poispäinkäännön harjoitus. Nalalla sen piti onnistua hyvin ja niin olisi tehnytkin jos Emäntä olisi ollut tarpeeksi jämy. Niin vain koira lipsui käsien välistä Emännän takana ollutta putkea kohden, plääh. Tarvittava usko omaan itseen löytyi nakinpalaa kädessä pitäen jolloin koirallekin tuli annettua selkeämpi merkki siitä mitä oikeasti halutaan. Ja sittenhän se alkoi jo onnistua!