Tiistaina oli Nalan laajennetun agilityalkeiskurssin viimeinen treenikerta ja sen päätteeksi saatiin oikein todistukset :)

Treenit aloitettiin tarkistamalla A:n ja keinun tilanne. A:n suhteen Nalalla ei ollut muuta ongelmaa kuin hienoinen epäselvyys siitä mikä on toivottu loppuasento. Se saattaa jäädä hiukan liian ylös ja tarjottelee sitten vasta etujalkoja maahan. Saatiin läksyksi tehdä A:ta lyhyessä hihnassa niin että koira ohjataan järjestelmällisesti aina tarpeeksi alas saakka. Muutoin Nala kestää hyvin ohjaajan liikkumiset ja epämääräiset nykimiset, odottaa jopa turhankin kuuliaisesti vapautusta.

Keinun suhteen on huisin paljon enemmän tekemistä. Otettiin sitä nyt kolmessa osiossa:
1) keinun päähän juoksu onnistuu parhaiten. Jos kuitenkin keinu alkaa heilua niin Nala tulee epävarmaksi
2) keinuva liike tuottaa koiralle epävarman olon. Se jaksaa sinnitellä keinutuksessa jonkin aikaa mutta jos kevyt alumiinikeinu alkaa tutista niin Nala saa sen vielä pahempaan tutinaan omalla toiminnallaan.
3) poistumiskontaktilla kolahdus tuo pientä epävarmuutta. Pienet kolahdukset on ok mutta kurssin  rohkeimman koiran koluuttelut tuntuivat olevan Pystykorvalle liikaa ja sen korvat pyörivät koko odotteluvuoromme ajan.

Ratapätkiäkin pääsimme tekemään. Alla olevassa treeneissä ohjaaja meni ottamaan kakkosen taakse vastaan koiraa ja Emäntä lähetti Nalan putkeen reilusti nelosesteen takaa. Vaikeimmaksi jutuksi osoittautui este nro kahdeksan sillä koira ei millään näyttänyt ohjautuvan oikeaan paikkaan. Emäntä yritti jopa huijata sitä juoksemalla itse koko ajan esteestä kauemmas mutta tähän puututtiin heti. Kielletty mikä kielletty, turhaa kikkailua ei saa alkaa opetella heti alkuun vaan koira tulee saada kulkemaan suoraan. Tähän kuulemma puututaan jatkossa rankalla otteella ;)

 

Toisessa treenissä piti taitaa koiran vastaanotto hypyn viisi takaa. Alkuun Nala paukahti pussin ohitse mutta kertauksen kautta tämäkin onnistui.

Koska Emännälle oli jo huomautettu siitä että jatkossa joihinkin hassuihin ohjauskuvioihin tullaan puuttumaan heräsi Emännässä toive siitä että treenit Activella jatkuu edelleen. Toive ei osoittautunut turhaksi sillä viikolla tuli kutsu osallistua jatkokurssille joka kokoontuu kuusi kertaa huhti-toukokuussa ja kesän jälkeen samanmoinen satsi elokuusta alkaen. Harmillista on se, että ryhmämme ei näillä näkymin pysy samassa kuosissaan, olisi ollut kiva nähdä miten tutuilla koirakoilla homma etenee. Kesän ajaksi pitäisi omatoimitreeniä saada kehiteltyä ja hankkia paikka mahdollisesti oman seuran koulutusryhmään.