Emäntä ja Nala pääsivät eilen agilityn mölliryhmän tunnille mukaan koska ensi viikon tunti jää väliin matkustelun vuoksi. Tää oliskin kivaa kun saisi mennä kaksi kertaa viikossa varsinaista tehoagilitya!! Sekä Emännän että Marin olettamus taisi olla että Nala ottaisi häiriötä uusista koirista eikä pystyisi normaalisuorituksiin. Kävikin päinvastoin: koira pysytteli nätisti Emännän lähellä rimoja nosteltaessa ja omatoimiharkoissa kentän laidalla. Se oli paljon rauhallisempi kuin oman ryhmän treeneissä - kummallista. Syytä tuohon mietittiin ja jäätiin arvelemaan että mölliryhmän koirien rauhallisempi olemus saattoi vaikuttaa positiivisesti.

Kentällä oli kyllä ihan miljoona sääskeä, hyi olkoon. Emäntä ei tietenkään tuohon ollut varautunut joten myrkkyjä ei tullut mukaan. Hupulla piti yrittää suojautua mutta heikoksi se yritys jäi. Elokuussa treenien seuraavan kerran jatkuessa treenikassi varustetaan myöskin sääskimyrkyin.

Koska Nala ei vielä mene rengasta radalla niin me aloitimme ekan treenin esteeltä numero neljä. Esteellä nro 11 piti tehdä "kanadantädin" käännös joka lopulta alkoi hitaammalla vauhdilla onnistua. Esteet 14-17 olivat kertausta alkuviikon treeneihin ja se kuvio menikin sitten mukavan helposti ilman jankkauksia.

 

Toinen treeni oli lyhyempi pyrähdys. Haettiin takaaleikkausta esteen numero kolme jälkeen. Useampi toisto meni ennen kuin Nala kääntyi esteelle viisi eikä täräyttänyt houkuttimena olleeseen putkeen. Halutessaan se änkeytyi putkeen vaikka Mari seisoi putken suulla esteenäkin ;) Tämä rata lopetettiin meidän osalta ennen rengasta.

Muilta osin voisi treeneistä todeta että kokeiltiin ekaa kertaa puolikkaita keppejä ohjureilla mutta ilman hihnaa. Pentele, se koirahan osasi ne kepakot! Kertaalleen se yritti sisään väärältä puolen mutta kunnioitti ohjureita ja korjasi tilanteen ihan oikein. Olipa ihanaa nähdä kuinka vauhdikkaalta meno näytti ilman hidastavaa hihnaa.

Aiemminkin on ollut keskustelua Nalan hyppytyylistä ja nyt siitä puhuttiin lisää kun renkaan hyppääminen on niin työlään näköistä. Maksirengasta koira ei missään nimessä suostu hyppäämään ja medirenkaallakin se "nitkauttaa" selkäänsä jokaisella hypyllä. Mari tuumasi että koiran tyyli hypätä on kummallinen ja sitä tulisi treenauttaa tässä asiassa. Katsotaan josko pääsemme mukaan ryhmään/koulutukseen jossa tätä asiaa tarkemmin tutkaillaan. Nyt kuitenkin jätetään kaikki koiratreenit sikseen ainakin viikoksi ja aloitetaan esikesäloma ;)