Nala ja Silva pääsivät mukaan pääkaupunkiseudulle tehdylle muutaman päivän lomalle - olihan reissuun lähtösyynä osallistuminen koiranäyttelyihin. Lähdimme lähes täyteen pakatulla autolla matkaan ja yövyimme etelässä sukulaisissa. Uutena tuttavuutena Nalalle tuli hississä olo: alkuun liikkuvaa seinää piti tuijottaa pää kallellaan mutta lopulta oleskelu hississä ei enää herättänyt kummastusta. Silva ei edelleenkään pidä kerrostalojen portaista eikä hissistä mutta suostuu sentään kulkemaan omalla vauhdillaan niistä molemmista.

Emännän, Isännän ja Pikkuemännän etelän reissuun mahdutettiin myös käynti Tallinnassa, koirat jäivät tuoksi ajaksi hoitoon. Hyvin kai oli mennyt vaikka ihmetystä tulikin siitä kuinka toinen koirista kiskoo edellä ja toista pitää kiskoa perässä. Silva oli tainnut olla ikävästä johtuen tavallistakin vaisumpi siis. Hellettäkin piisasi ja se tuntui olevan Silvalle hankalaa kuumassa kerrostalossa oleskellessa.

Ihmisten hupiloman lisäksi oltiin lauantaina Helsingissä SBCAK ry:n järjestämässä kelpie-erikoisnäyttelyssä ja sieltä ajettiin illan kähmässä Joensuuhun sunnuntain sileäkarvaisten noutajien erikoisnäyttelyä varten. Koirissa pitkä loma alkoi jo näkyä väsymisenä ja täytyy myöntää että ihmisväkikin on ollut aika velttoa kuuden päivän lomailun sekä vajaan 1500 kilometrin autoilun jälkeen. Tästä kun vähän toivutaan niin jaksetaan taas :)