Kaikki hyvä loppuu aikanaan. No nyt ei onneksi lopu kokonaan mutta taukoa pukkaa ohjattuihin treeneihin. Emäntä ei ollut ymmärtänyt että meillä olisi kahdella viikolla treenitauko ohjattujen treenien osalta. Eih, juuri alkoi meno tuntua hyvälle ja omasta mielestä edistymistäkin oli tapahtunut. Nyt pitäisi malttaa käydä tekemässä fiksuja perusharkkoja Nalan kanssa niin vire säilyisi tauon ylikin.

Tänään tehtiin 19 esteen ratatreeniä. Koska Nalan keinu on niin alkutekijöissään jätettiin sen suorittaminen radan osana vielä pois ja uudet taidot esiteltiin erikseen Mikolle. Tällä kertaa Nala hyppäsi ekalla suorituksella pois keinulta mutta muut suoritukset onnistuivat. Hiukkasen on edelleen havaittavissa korvien pyörittelyä keinulaudan palautuskolahduksen aikana ja koirasta kuulemma näkyy että treeni ottaa koville. Silti se itse hakeutuu aina uuteen suoritukseen joten tuo kertoo Emännälle riittävästi: kyllä tämä tulee onnistumaan. Intoa koiralta ei ainakaan puutu.

 

Ratatreeni oli oikein mukava. Onnistumista tuli pitkiäkin pätkiä mutta joihinkin kohtiin juututtiin ottamaan toistoja. Keppien jälkeen tarvitsi selkeän hetkellisen pysähtymisen jotta koira ohjautui oikein putkeen. Seuraava haaste oli käännös hypyltä 11 hypylle 12. Kutsuvin este tuntui olevan rengas, Nalan aiempi inhokkieste. Sivukäännöllä tuosta mutkasta ei kunnialla selvitty joten toimivimmaksi tavaksi jäi lähetys hypylle 11 ja valssi esteen 12 takana, tällöin koira kääntyi paremmin takaisin Emäntää kohti. A:n jälkeinen hyppykolmio meni hienosti sillä koira eteni hypyille todella hyvin. Tuli vahva tunne (toivottavasti ei erheellinen) että tästä voisi tulla jonain päivänä jotain. Mutta vielä en sano että milloin ;)