Nala ja Emäntä ovat treenanneet viimeiset pari viikkoa ahkerasti agia. Kaksi kertaa viikossa omat ohjatut treenit, tuohon lisäksi pari kertaa korvausvuorolla käyntiä ja sitten omatoimitreenejä tuohon päälle. Tähän voisi tottua ;)

Torstaina päästiin korvausvuorolle tekniikkatreeniin. Treenipisteitä oli kolme: 

- pujottelun vahvistaminen, kulmat ja ohjaustavat
- keinu
- putki-puomi-erottelut

Pujottelun osalta todettiin että täytyy harkata vielä ihan perusjuttuja. Suosituksena oli vahvistaa osaamista pitämällä edelleen tuplaohjureita kummassakin päässä pujottelua, niistä ei kuulemma haittaakaan ole. Kivasti Nala alkoi intoilla kepeille, suurin ongelma taisi olla "liian lähellä" sijainneet A ja puomi jonne tekisi mieli karata joka välissä makupalan toivossa.

Putken ja puomin erottelussa oli hiukkasen työtä. Koira halusi valita aina puomin kun tiesi lopussa olevasta palkasta. Muuten suosikki tuntui olevan putki. Löytääpä siitä nyt kultainen keskitie. Lopulta kuviot onnistui ja Emäntä hihkui riemusta!

Keinun osalta päätettiin treenata erikseen paukuttamista ja keinutusta. Sarin avustuksella päästiin keinuttelun makuun niin että Nala pyrki itse aina valmiiksi keinun viereen, mukavaa. Ekaa kertaa se myös söi keinulla kohtuullisen vapautuneen oloisesti, aiemminkin se on roikkunut laudan sivureunoissa kynsillä kiinni valmiina mahtihyppyyn. Mieluisimmaksi asennoksi löytyi keinulla makaaminen koska tällöin keinu ei ilmeisesti lähde niin helposti tutisemaan.

Edellispäivän onnistuneet keinukokemukset kai jäivät Nalan mieleen. Mentiin perjantaina päivällä hallille ja otettiin jälleen keinun paukuttelua. Muutaman toiston jälkeen Nala pyrki itse keinun alkuun ja Emäntä päätti yrittää kuinka kävisi kokonaisen keinun suorittamisen kanssa. Koira hihnaan ja ei kun menoksi. Ekaa kertaa kävi niin että koira hiippaili koko keinun läpi ilman yritystäkään poistua kesken suorittamisen! Alastulopaikkakin löytyi hyvin. Tuota sitten jankattiin monenmonta kertaa ja palkkana toimi iki-ihanat Pikkuemännän pinaattiletut.

Tästä keinusta alkoi tulla Emännälle jo pakkomielle kun tänään maanantainakin piti ajaa heti töiden jälkeen treenaamaan keinua ja keppejä. Kepit ohjureilla ja etupalkalla oikein hyvät, ilman etupalkkaa ja ohjureita hitaammat. Pidetään siis apukeinot edelleen käytössä. Keinun osalta uskaliaampi hihnassa suorittaminen meni niin hyvin että Emäntä uhkarohkeana päätti kokeilla kuinka kävisi kun koiran irrottaa hihnasta. Ja mitä: se meni keinun ihan itse korvat luoteeseen ja kaakkoon osoittaen :) Voi pientä ja hänen uskallustaan! No eihän tuosta voinut kuin intoutua lisää joten lopulta miniradalla oli jo kepit, mutkaputki ja sitten keinu - ja sen jälkeen targetilla ne pinaattiletut. Tähän olikin hyvä päättää ja jäädä odottamaan huomisen ohjattuja harkkoja.