Nyt kun meillä on lähinnä keskitytty rentoilemaan niin jatkettiin sitä oikein kunnolla. Koirilla kävi tänään kotona hieroja joka käsitteli kumpaakin karvakorvaa noin 50 minuutin ajan. Nalaa pöydällä hoitaminen tuntui jännittävän enemmän ja se yritti kissamaisesti väännellä itsensä karkuun aina kun löytyi kunnon jumipaikka. Suurimman osan ajasta se kuitenkin makasi rentona silmät kiinni. Silvan pöydälle kaataminen oli hiukan työläämpi homma mutta kun se siihen saatiin niin jopa koira siinä lekoisasti jaksoikin maata :) Molempien lihakset saivat kiitosta, Silvallakin on kuulemma vielä hyvät lihakset! Molemmilla koirilla jumia tuntui löytyvän vasemmalta puolelta, kumma juttu. Uusi aika varattiin kuukauden päähän.

Helatorstaina järjestettiin Kokkolassa agikisat ja Emäntä sekä Nala matkasivat sinne Riitan ja Thelman seuraksi. Isäntä oli Etelä-Suomessa ja Pikkuemäntä sekä Silva vietiin mummolan mökille hoitoon. Matkan tarkoituksena oli opetella käyttäytymään kisapaikalla. Matkanteko onnistui hyvin, hotellissa olo kohtalaisesti (vaikka voishan sitä aamuyönkin jälkeen nukkua...) ja kisapaikalla olo.... noh ainakin intoillen ja piipaten. Nala intoutuu niin kovin eritoten bortsujen ja kelpikoirien menosta, toki muutkin jaksaa kovasti kiinnostaa mutta näiden suoritusten aikaan meinaa ääntäkin irrota. Ja tästähän ei Emäntä tykkää vaan koira joutuu kuositukseen. Iltapäivää kohden alkoi pahin into jo laantumaan.

Päivän aikana Nala pääsi testaamaan kaikuvassa hallissa varsin rämisevää keinua joka oli erittäin hyvä treeni. Koira ei todellakaan tykännyt esteestä mutta suoritti sen useita kertoja mallikkaasti. Saatiin varmennettua Nalan kisakirja ja tuomari Anne S mittasi Nalan säkäkorkeudeksi noin 46 cm. Nyt ei siis kisaamattomuutta voi perustella edes kisakirjan puuttumisella.

Tavattiin myös Marinan ja Jukan perheen uusin vahvistus eli ihana Birk-flattivauva. Voi kun se oli söpö, aivan meinasi pentukuumetta puskea pintaan. Onneksi Emäntä on "järki-ihmisiä" (ööh, mistäköhän kohti) ja ymmärtää pysyä pelkällä ihasteluasteella.

Kokkolan reissu ei ollut turha koska Thelma ja Riitta saivat viimeisen agi-SM-nollansa sekä lisäksi toisen A-SERTin. Näin ollen huonevaraus Lahteen kuun puolivälissä on muutettu koiralliseen huoneeseen. Onneksi Emäntä saa nauttia kisareissusta, olisi se oman koiran kanssa kisaaminen taas varsinaista jännittämistä ;)