Emännän vahvana aikeena oli aloittaa Nalan kanssa kisaaminen uudelleen Active Dogs:n kisoista helmikuun lopussa. Halli olisi tuttu ja tavoitteena olisi testata kisatilanteen pujottelua tutuimmilla esteillä ja tutuimmassa treenipaikassa. Siihen mennessä myös koiran juoksu olisi jo reilusti ohitse. No miten homma menee? Ei ainakaan niin kuin on suunniteltu. Nala ei aloittanut juoksua vaikka Emäntä ilmoitti koiran paria viikkoa aikaisempiin OKK:n kisoihin - kyllähän Murphyn laki saisi aikaan juoksun alkamisen ja sitten päästäisiin niihin kisoihin mihin on toivottukin. Edelleen luonto kummitteli: koira on todella turvoksissa mutta eipä valuttanut vielä eilenkään kisa-aamuna. Emäntä meinasi panikoitua, ihanko tässä pitää oikeasti startata?

Edit: "vähän sinne päin"-ratapiirrokset lisätty 13.2.2012. Nyt tajuan että radat oli tosi helppoja...

Rata A

Kisapaikalla oli tuomari Sami Topra luonnostellut varsin mentävän (helpohkon?) oloisen radan. Oli oltava joissain kohdissa tarkkana ohjauksen suhteen ja alku lähtikin hyvin käyntiin. Ekat 12 estettä mentiin muutoin malliikkaasti paitsi että Nala ei laskeutunut kontakteilla maahan saakka. Sitä sitten painostin lisäkäskyillä alas ja näytti että koira menee epävarmaksi. Noiden 12 esteen jälkeen Emäntä päätti pinkaista oikeaan vauhtijuoksuun ehtiäkseen seuraavaan paikkaan ja niin unohtui koiran ohjaaminen ja siitä seurauksena Nala ohitti pari hyppyä. Yritettiin jatkaa normisti eteenpäin mutta pari seuraavaa estettä meni höpsis. Pujotteluun ohjaus kuitenkin onnistui ja koira oli suorittamassa estettä loppuun kunnes Emäntä hätäili persjätön kanssa ja koira tuli ennen viimeistä keppiä ulos pujottelusta. Mutta hei, se teki kepit kisoissa!! Loppusählingistä huolimatta jäi radasta hyvä mieli.

Toiselle radalle neuvoteltiin OKK:n treeniemme vetäjän Tainan kanssa uusi taktiikka: koira vapautetaan kontaktilta vaikkei etujalat oliskaan maassa saakka. Tämä toimi hyvin sillä keinun ja puomin jälkeen viimeisenä olleen A:n koira kuulemma tuli vauhdilla oikeaan paikkaan saakka - tätä ei Emäntä kuitenkaan jännitykseltään noteerannut. Ajatuksena oli koko ajan vain se, että koira on vapautuneemman oloinen kuin ensimmäisellä radalla. Neljänneksi viimeisenä esteenä oli pujottelu ja kun se onnistui kuten oikeasti treeneissä menee niin jopa alkoi syke nousta korkealle. Oma fiilis radalta oli rauhallinen: missään vaiheessa ei tullut kiirettä kun lähettämistä esteille muisti hyödyntää ja olo oli tosi tyyni - se oli välittynyt katsojillekin. Maaliin päästyämme katsomosta kuului karsean voimakkaat kannustushuudot, kai aika moni on odottanut meille edes sitä ensimmäistä tulosta kisoista :) Lopputuloksissa komeilee nyt Nolla ja sijoituksena kakkonen. Yes! Tähän saakka onkin kartutettu HYLlykokoelmaa ;)

Rata B

 

Onneksi en ollut ilmoittanut Nalaa mukaan hyppyradalle. Se oli varsin haasteellisen näköinen pitkine esteväleineen ja Z-muotoisine ratoineen. Olisi lähtenyt kelpi lapasesta.

Varan vuoksi ilmoitan Nalan parin viikon päästä oleviin Activen kisoihin mutta en voi odottaa juoksun pysyttelevän poissa niin pitkään, ei tuon näköisellä peräpäällä...