Tuli tarkisteltua eräänä päivänä koirien rokotustietoja ja totesin että molempien koirien osalta olisi syytä käydä eläinlääkärireissu. Silvan kennelyskärokote oli jo vanhentunut ja nelosrokote vanhenisi muutaman päivän päästä. Niinpä sitten Nalankin rokotusaikaa varhaistettiin hiukkasen ja startattiin yhdessä Pikkuemännän kanssa matkaan. Hyvien ilta-aukioloaikojen houkuttelemana päätettiin asioida uudessa Otuksessa. Käynti muuttuu aina jonkinlaiseksi showksi kun meidän perhe saapuu paikalle mutta onneksi asemalla oli rauhallista. Hoitohuoneessa koirat sai onneksi olla irrallaan niin ei tarvinnut hihnojen kanssa sompata - miten se hihnakäyttäytyminen niin hankalaa onkin...

Silvalla todettiin vanhuusiän kaihia silmissä vanhojen tuttujen kyhmyjen ja kroonistuneen korvahiivan lisäksi. Löydökset ei kuitenkaan rokotusta estäneet joten nyt on vanhalla rouvalla tuliterät rokotteet joita ei varmaankaan tarvitse enää uusia koska ovat voimassa kevääseen 2015 saakka. Painoa Silvalla oli 28 kg.

Nalan hampaista keskusteltiin myös sillä hammaskiveä sillä on ollut lähes pentuiästä alkaen. Nykyään tarjolla olisi dopingin kannalta lyhytvaikutteista rauhoitusainetta joten hammaskiven poisto esim. juoksun alkaessa voisi olla hyvä juttu. Eläinlääkärin vaaka kertoi Nalalle painoksi 13,7 kg joten ei varmaan haittaisi vaikka ruokamäärää hiukan lisättäisiin, aika hoikassa kunnossa tuo on.

Maksun hetkellä Pikkuemäntä ehti vielä kertomaan vastaanottoavustajalle koirien kuulumisten lisäksi Isännän tilanteen - on kuulemma selkä kipeänä. En hennonnut oikaisemaan että niitä vaivoja ei toistaiseksi ole tällä lääkäriasemalla hoidettu ;)