Lauantain kisapäivän osalta ei ole kummoista kerrottavaa. Emännän oikeanlainen kisa-asenne oli tipotiessään, liekö ollut painetta "tulosten" tekemisestä ennen pitkää kisataukoa? Ekalla radalla oli yritystä mutta sitten vaan ohjaus lipsahti ja koira löytyi väärältä esteeltä. Sepä siitä sitten. Toinen rata oli oikea kauhistus. Alkutilanne jo meinasi vetää jännityksen pintaan kun Isäntä oli tullut Nalaa noutamaan kotiin ja luullut että kisat on kisattu - niinpä koira oli siirretty toiseen autoon kauemmalle parkkipaikalle. Nooh, kisathan oli toki myöhässä ja tilanne selvisi sillä hetkellä kun Emännän oli määrä hakea koira autosta. Onneksi on nopsajalkainen Isäntä joten kisojen epäonnistumista ei voi laittaa toisen syyksi ;) Emäntä ei malttanut jarrutella radalla riittävää määrää, ohjasi koiran putken suuntaan muttei riittävän tarkasti, ei malttanut ohjata keppejä loppuun ja mitähän kaikkea vielä. Näin luokatonta suoritusta ei kehtaisi kakkosluokissa esitellä.

Sunnuntaina heti aamusta alkoi tuntua ettei asenne olisi vieläkään kohdillaan ja hyppykisaratakin näytti mahdottomalle suorittaa. Jossain vaiheessa tuli ajatus "en tiedä mikä olisi oikea tapa ohjata mutta näin aion yrittää". Pian selvisi että Emäntä oli lähtenyt kotoa rennoin ottein: koiralle ei ollut hihnaa. Onneksi saatiin lainaksi Riitalta ja Thelmalta oikea rallimallin panta ja hinna ja päivän jälkeen täytyy sanoa että meikeinpä sanoisin niiden tuoneen onnea. Alla kuva oikean kisa-asenteen/ ja -onnen tuoneista välineistä.

Hyppäriradan suoritukseen Emäntä ei ollut tyytyväinen koska päästi koiraa kaarrattamaan liian pitkille kaarroksille. Oikea estejärjestys kuitenkin säilyi joten nollalla maaliin ja aika riitti vielä kisan ykköseksi. Toinen agilityrata olikin jo kauniimpaa katseltavaa ja tuntui hallitummalta, sieltäkin nolla ja sijoitus ekana (ei muita nollan saaneita). Tulosten puolesta parempaa kisapäivää tuskin löytyy joten tähän pitää olla erittäin tyytyväinen. Viikon päästä Rovaniemelle katsastamaan meille uuden tuomarin ratoja.

Tutuista koirakoista mm. Henna ja Oodi-flatti starttasivat ekaan kisaansa ja sieltä oli tuliaisina heti komea nollatulos. Emäntä oli tuolloin kuuluttajan roolissa ja kovasti piti tehdä työtä ettei olisi hihkunut riemuaan mikrofonin kautta isoon ääneen!

Päivän tuloksentekijä muutama päivä sitten kuvattuna