Lauantaina matkattiin Rovaniemelle kokoonpanolla Emäntä, Pikkuemäntä, Nala sekä Ystäväperheen Äiti ja Poika. Majapaikkana oli Hotelli Vaakuna ja niinpä Emäntä jätti muun ihmisseurueen kaupungille shoppailemaan kun lähti Nalan kanssa kisaamaan.

Emäntä ei muistanutkaan kuinka kaunista Rovaniemellä jokivarressa on kun jäät tulevat vauhdilla pohjoisesta alas. Tuuli oli kylmä mutta näkymä lumosi samalla tapaa kuin tuleen tuijottelu tai meren aaltojen seuraaminen: ajantaju katoaa kun luonnon ihmettä jää seuraamaan.

Tuomari Anne V. oli tehnyt aika haastavia kepeiltä lähtöjä sillä osa niistä lähti kepeiltä jyrkästi vasemmalle takaviistoon tai lievimmilläänkin suoraan vasemmalle. Yleensä näihin kohtiin myös tuli tilanne jossa olisi pitänyt päästä etenemään itse rutkasti koiraa nopeammin joten koira olisi pitänyt pystyä jättämään pujottelemaan ihan tyhjää kohti. Aika haastavaa kakkosluokkiin.

Eka rata oli hyppäri joka ohjauksellisesti meni parissa mutkassa käännöiltään hiukan pitkäksi mutta lopputulos oli kuitenkin nolla ja sijoitus ykkönen. Auts, eihän tällä radalla tarvinnut menestystä tulla kun vastaava tulos on jo viime viikonlopulta.

Toinen rata oli mukava agirata jolla ikävä kyllä tippui yksi rima ennen Emännän pelkäämää keinua. Keinu oli puinen ja tosi raskaan oloinen, niinpä tuntui että ottaisiko koira lentokeinun. Tätä pelkoa ei kuitenkaan ollut mutta keinun liike näytti kuitenkin tulevan yllätyksenä sillä tuloksena oli nopea pamautuskeinu. Siihen suurenmoiset kehut päälle. Tällä vitostuloksella oltiin toisena.

Kolmannelle radalle (agi) lähtiessä Nala oli jo aika kuuman oloinen. Se intoili autolta vauhdilla kohti kenttää ja lopputulos myös näkyi suorituksessa. Ihan radan alussa se singahti putkesta omatoimisesti A:lle ja toisti saman vaikka otettiin uusintana. Tällä kertaa korvat oli siis vain koristeena...

Harmillisinta toki oli se, että nolla kyllä saavutettiin mutta niin sanotusti väärältä radalta. Lohduttavaa puolestaan oli se, että onnistuttiin ihan vieraillakin esteillä (ja varsinkin pujottelussa) tekemään mukavan oloista kisasuoritusta. Nyt uskalletaan Iisalmeen ensi sunnuntaina.