Nalan agitreenit OKK:n kuplahallissa olisivat alkaneet jo viime viikolla  mutta on pysytelty juoksun vuoksi pois niistä. Tarkoituksena on mennä ensi tiistaina mukaan uuden ryhmän toimintaan. Activella on käyty pariin otteeseen ja yksi kerta jäi välistä kun ihmisperhe lomaili Kyproksen lämmössä koirien ollessa maaseutumatkalla Mummolan mökillä. Henna ja Oodi olivat osallistuneet tuolle väliin jääneelle treenikerrallemme.

Activella on tehty nyt muutamalla kerralla omatoimitreeninä koiran "kuumuttamista" puomin alastulokontaktille. Nala on keksinyt jonkin erikoisen omatoimipäätelmän ja menee nyt kontaktille esteen oikealta puolelta ohjaten näppärän nopeaan mutta vasemmalta puolelta ohjaten vetää juoksukontaktin. En osaa sanoa mitä tässä oikein tapahtui - paitsi että edelliskerralla erehdyin lähettämään koiran alastulolle käskyllä "tule" joka meillä on ollut vapautuskäskynä, oikea käsky olisi pitänyt olla "kiipee". Noh, nyt sitten korjaillaan tuota mokaa...

Silvan kuviot vaihtelee kovin. Se liikkuu nyt ihan kivasti ja jaksaa lenkkeilläkin mutta parin päivän sisään on ollut turhan paljon siivoamista mun mieleen. Eilen Isäntä tuli aiemmin töistä ja oli löytänyt vessasta litimärän maton. Ei muuta kuin matto pihalle ja myöhemmin pesukoneeseen. Yöllä heräsin neljältä siihen että koira kuulosti laahustavan (kynnet raapii mattoon) kohti olohuonetta ja samalla tajusin että isompi yllärihän sieltä on tulossa. Koska Silva ei kuule niin eihän sitä ehtinyt pysäyttämään kielloilla ja niin oli tavarat matolla, hohhoijaa. En muista milloin olisin kotona yöpyessä nukkunut kokonaisen yön ilman ylimääräisiä herätyksiä, joka yö joutuu tarkkailemaan ja kuulostelemaan Silvan menoja: milloin se nousee kopastaan ja mihin lähtee kävelemään, tuleeko tuijottamaan kasvoihin vai asettuuko uudelleen makaamaan. Varsinaisesti ulos pyytämistä se ei ole koskaan oppinut, on vain kävellyt hiljaa ovelle odottamaan mutta nyt sekin taito on osittain unohtunut - eikä toki tuota yöllä nukkuessa yleensä havaitsekaan.