Joitakin viikkoja sitten saatu liikuntakielto (ei akillesjännettä rasittavaa liikuntaa...) ei oikein ole pitänyt sillä pitäähän nyt agilityyn päästä?! Vasen jalka kestää jonkinlaista tekemistä mutta on treenien jälkeen todella kivulias. Leikattu jalka eli oikea jalka kestää jo paremmin rasitusta niin että on voinut jättää pois tukevimman nilkkatuen ja siirtyä kevyemmin tukevaan neopreenimalliin. Suunta on siis ihan oikea.

Agilityssa olemme jatkaneet kaksien treenien viikkovauhtia. Tiistaisin treenataan OKK:n hallissa jossa ryhmä on hiukan suurempi. Keskiviikolle siirtyneissä Activen treeneissä meitä on neljä koirakkoa (meidän lisäksi minit Mimmi ja Harris sekä medi Tatsi) ja siten aikaakin enemmän treenille. Keskiviikon ryhmä tekee haastavampia harjoituksia kuin aiempi maanantain ryhmämme, saapa nähdä kuinka pysytään ryhmän mukana.

Tokossa aloitimme joitakin viikkoja sitten OKK:n mölliryhmässä. Itse koen että ryhmä ei ole meille oikea sen vuoksi että siellä on lähes kisavalmiita koirakoita ja me vasta aloitellaan. Alkeiskurssillekin yritin päästä mutta sieltä saatiin kehoitus pysyä nyt saadulla ryhmäpaikalla. Kymmenen vuoden takainen toko-harrastus ei paljoa auta kun tiedot pitäisi päivittää eikä aina kehtaisi pyytää selittämään jokaista asiaa ihan nollasta saakka. Nähtävillä on ollut meidän kompastuskivet: Nala on innokas tekemään, tekemään ja tekemään mutta kun pitäisi odottaa vuoroa tai muutoin olla vaan niin jopas koiralla keittää. Mä puolestani en oikein sulata sitä että hihnassa aletaan sinkoilla kun ei ole tekemistä, kyllä tekemättömyyttäkin tulee kestää. Katsotaan kuinka kevätkausi menee, ihan helpolla ei kuitenkaan periksi anneta.

Silvan vointi vaihtelee kovin. Koira on edelleen pirteä mieleltään, kantaa tavaroita ja "veikeilee" omalla tavallaan. Jonkinasteista dementiaa sillä kuitenkin lienee koska kakkavahinkojen sattuessa se ei osaa olla edes nolona. Välillä tuntuu että huomasiko se edes tehneensä tarpeet sisälle? Eräänä päivänä sillä oli kirjaimellisesti p**kat housussa kun juoksun takia oli pöksyt jalassa ja hätä oli yllättänyt kesken työpäivän. Pariin kertaan on nyt käynyt niin että ulkona on juuri käyty ja silti koira on pian vääntämässä tarpeet lattialle - huoh sentään.