2013-03-24-151-normal.jpg

Koskapa Kokkolakin lasketaan näillä seutuvin "lähikisaksi" (200 km) niin sinne matkattiin yhdessä Nalan kanssa sunnuntaina. Jälleen oli luvassa kolme starttia viime viikonlopun tuomarin Anders V:n tuomaroimana, tosin ekan radan tuomariharjoittelijana oli Timo T.

Menomatka oli varsin mielenkiintoinen ajettava. Olin päättänyt lähteä tien päälle klo 7 jotta olisin perillä klo 10 ja ehtisin kuitenkin käydä kunnon tauolla matkan varrella. Lähtö viivästyi kuten aina ja auto starttasi pihasta klo 7.10. Siinä vaiheessa navigaattori ennusti saapumisajaksi klo 10.20 ja tämähän aiheutti hämmennystä. Peltipoliiseja uhmaten piti kiristää ajotahtia ja miettiä miten tuo aika nyt niin kortille meni. Raahen ja Kalajoen välillä tajusin että navi näyttää aikaa tunnin pieleen eli turhaan kurvailin niin vauhdilla. Noh, mieluummin perillä liian ajoissa kuin hiukkasen myöhään.

Eka agirata oli enemmän kuin tehtävissä. Kuitenkin radan alkupuolella olleet kepit eivät jostain syystä Nalan silmiin tarpeeksi osuneet vaan se rallatteli esteen ohitse kertaalleen. Jarruttaa ei kauheasti uskaltanut sillä edellinen este oli okseri (näitä "erikoisesteiden" kääntöjä ja jarrutuksia muuten tullaan erityisesti harkkaamaan seuraavalla kerralla Activella). Esteen ohituksen jälkeen laitoin koiran pujotteluun ja sehän aloitti kepit väärältä puolen. Uudelleen takaisin ja jopas alkoi onnistua. Muu rata mentiinkin sitten joutuisasti ja tarkkaan, lisäksi aika riitti ihanneaikaan vaikka tuossa kepeillä paloi aikaa paljon. Tulos siis 10vp.

Toka agirata menikin jo sitten hiukan höpsöttelyn puolelle. Taas koira aloitti kepit väärältä puolelta, wtf? Radalla tuli muitakin kömmähdyksiä, toivottavasti tässä nyt riitti mokailua muutaman seuraavan startin edestä ;) Tältä radalta ainakin tuplahylky ellei enemmänkin.

Kolmas rata mentiin hyppärinä. Tutustumisessa näytti sille että joku olisi viskannut karsean määrän hyppyjä radalle sikin sokin mutta alkoihan niihin jokin rytmitettävä ratakin löytyä. Päätin mennä ylihuolellisesti ja päästin valumaan valssit ruman pitkiksi, lisäksi olin joka paikassa itse myöhässä. Kepit koira sai aloittaa kaikessa rauhassa ja niinhän se osasi ne. Tästä radasta ei kauneuspisteitä jaettu mutta pakkonolla väännettiin! Oli vain kaksi nollan tehnyttä ja voittajakoira nappasi hyppysertin joten meille jäi kotiin tuomisiksi SM-nolla, termosmuki sekä koiranlelu - hyvä näin ;)

2013-03-24-147-normal.jpg