Agilityn SM-kisat kisattiin 15.-16.6.2013 Kirkkonummella. Matkaseurana meillä oli tuttuun tapaan Riitta ja auskel Thelma sekä tänä vuonna uutena tulokkaana mukana vielä ihan pieni auskel-pentu Ness. Matkaan lähdettiin jo torstaina puolen päivän maissa ja eka yö vietettiin Riitan siskontytön luona Tampereella. Kiitos Päiville vieraanvaraisuudesta ja Riitalle matkaseurasta!

Perjantaina matkattiin loput ajot Kirkkonummelle ja päästiin pystyttämään leiriä kisa-alueelle. Teltoille olikin tänä vuonna hyvin tilaa ja pienen sählingin jälkeen mekin saimme telttamme pystyyn. Varsinaiselle kisa-alueelle ei muilla kuin suorittavilla koirilla ollut asiaa joten koirat joutuivat viettämään pitkiä aikoja häkeissään, teltta-alueelta ei nimittäin radoille asti nähnyt. Viikonlopun säät eivät oikein suosineet: perjantaina ja sunnuntaina meille tarjoiltiin vesisadetta, lauantaina sentään edes jonkinlaista auringonpaistetta. Ja joka päivä tuuli tasaisen kylmästi ;)

Nala starttasi ekan kerran perjantain iltakisassa jonka tuomaroi Seppo S. Rata olisi ollut täysin tehtävissä mutta keinulla Nala epäröi ja hyppäsi ennen puolta väliä pois. Tilanteen korjaaminen aiheutti Emännän myöhästymisen seuraavista ohjauskuvioista ja hylkyynhän se sitten pätkähti. Fiksummalla keinulle ohjauksella homma olis voinut onnistua ja paremmat tulokset näkikin seuraavien rataantutustumisryhmien kohdalla - monella ekan ryhmän koiralla tuli virheitä juuri keinulta.

Lauantaina kisattiin joukkuekisat ja maksien radan tuomaroi Anne S. Radalla ei päässyt hyödyntämään koiran lähettämistä joka olisi Emännälle ollut etu vaan piti edetä yhtä matkaa. Meille virheetön rata mutta yliaikaa 0,71 sekuntia. Joukkueemme ei saanut tulosta kahden koiran hylkäännyttyä mutta itse olin tyytyväinen että sain jalkani liikkumaan kauheasta (joukkueen puolesta) jännittämisestä huolimatta.

Sunnuntain yksilökisaan (tuomari Allan M.) lähdin paljon rennommalla asenteella, olihan jännitettävänä ainoastaan oma osuus. Alun kurvailuvauhdin jälkeen Nala pudotti 9-esteen riman joka koitui monen koirakon tuhoksi (pudotus tai kielto esteelle). Hypylle nro 14 se ei edes lähtenyt irtoamaan normaalisti vaikka kaverit kehoittivat varomaan ettei koira pääsisi singahtamaan omille radoilleen juuri tuolta esteeltä. Koskapa meille oli tulossa kielto tuolta kyseiseltä esteeltä niin päätin jatkaa radan ohjausta eteenpäin ja ottaa hylkäyksen, tulipahan tehtyä "hyvänmielen rata". Muutoin Nala tuntui olevan normaalia paremmin kuulolla ja se näkyi mielestäni juuri siinä ettei normaalia irtoavuutta ollut laisinkaan.

Seuraavat kuvat on ottanut Sirpa Saari. Emäntä ei mielellään omia kuvia nettiin levitä mutta tämä eka oli lisättävä kun koira näyttää NIIN pienelle esteisiin nähden - ja aika pieni maksihan se kyllä onkin.

IMG_0395-normal.jpg

Nala pujottelee: eka kuvassa tarjolla luultavasti murinaa,
toisessa se näyttää tosi urheilulliselle ;)

IMG_0400-normal.jpg

IMG_0401-normal.jpg

Emäntä on ollut kisareissun jälkeen tosi väsynyt mutta näytti Nalakin väsyneen reissaamisesta. Se nukkui lähes 2,5 vuorokautta ennen kuin alkoi näyttää normaalilta itseltään. Onneksi näitä reissuja on vain kerran kesässä, Emännän kunto ei taitaisi enempään pystyä.