Tämä teksti olisi ollut viisainta kirjoitella vasta parin nukutun yön jälkeen niin olisi saanut positiivisemman asenteen... Nyt tulee kuitenkin kisatapahtumat tuoreeltaan.

Tänään siis järjestettiin oman seuran iltakisat Haukkukeitaalla. Tuomareina olivat Katarina V. ja Vesa S. Ilma oli hiukan viilentynyt pahimmasta helleaallosta joka totisesti alkaa koetella hermoja ja kestävyyttä, onneksi myös tuuli hiukan jotta pahimmat sääskipilvet pysyisivät edes hetken pois kimpusta.

Eka rata oli Katarinan piirtämä agilityrata. Äkkiseltään rata vaikutti hyvinkin helpolle ja piti oikein miettiä mitkä ne ansapaikat voivat olla. Yritin itse vääntää enemmän ansaa radalla kuin siellä olikaan kun jäin varmistelemaan koiran hyppyä, pelkäsin sen jatkavan suoraan renkaalle eikä kääntyvän haluttuun suuntaan. Käännös oli ok mutta sitten myöhästelin itse seuraavasta paikasta ja Nala jäi hakemaan hyppyä, oli jo aikeissa tulla ohitse. Tästä ei tuomari kuitenkaan kieltoa antanut ja niin porskuteltiin nollalla maaliin. Aika jotain reilut kolme sekuntia ihanneajan alle ja sillä kolmas sija.

Toinen rata oli hyppyrata ja puolestaan Vesa käsialaa. Tässä oli hiukan haasteellisempia kohtia ja päätin ottaa nuo kohdat huolella. Hyvin menikin ensimmäiset 12 estettä ja sitten tapahtui itseni tekemänä suuri kämmi. Muistin että piti ottaa tiukka vekkaus jotta koira kääntyy jatkon kannalta oikein: vekki onnistui ja koira teki juuri niin kuin ohjasin. Ongelma oli siinä että vekkasin muutaman metrin liian aikaisin kun en YHTÄÄN katsonut missä se seuraava este oikein sijaitsi. TYHMÄ MINÄ! Koira meni siis hypyn ohi ja annoin hypätä hypyn väärään suuntaan, mitäpä tuota enää pelastelemaan. Loppurata kulkikin taas juuri niin kuin piti joten hiukanpa repi hermoa kun mietti kuinka lähellä tuplanollan saaminen olisi ollut. Olishan se ollut mukava saada tuo homma hoidettua heti kun uusi nollien keräilyaika on käynnistynyt.

Tämän illan radoilla Nala kulki jälleen kohtuullisen hitaan/vaisun oloisesti ja oli helposti ohjattavissa. Mietin että onko se ihan kunnossa, jumittaako se jostain vai kuumuusko vaikuttaa. Vanha koutsimme kyllä tuumasi että liekö tuo valeraskautta, ajankohta kyllä alkaisi siihen sopimaan ja Nala on kyllä kotona ollut aika hellyydenkipeä. Se on öisin nukkunut entisellä Adan lempipaikalla eli osittain sängyn alla mun puolella sänkyä. Tällaisen vaisun aikakauden aikana sen tuplan saaminen saattaisi onnistuakin joten onpas harmi ettei olla ilmoittauduttu mihinkään kisaamaan ;)