Eilen pääsimme Nalan kanssa kurvailemaan Eija B:n piirtämille kisaradoille Tornion kennelkerhon hienolle keinonurmikentälle. Muusta ei voi noissa kisoissa valittaa mutta olisivat saaneet tilata viileämmän ilman ;) Tämä jatkuva pohjoista "hellivä" ilma ei tunnu hyvälle kisatessa - sekä itselle että koiralle 28-29 asteen lämpö on kyllä aivan liikaa. Onneksi kentälle sentään pääsee tuulemaan joten aavitus viilennystä oli tarjolla. Auton ikkunasta oli kuitenkin napsahtanut rikki navigaattorin kiinnike ilmeisesti auringonpaisteen vaikutuksesta. Ei Emäntä sitä navia tarvitse löytääkseen paikasta A paikkaan B vaan lähinnä paikallistaakseen ne peltiset tienvarsiystävät joita Oulu-Kemi - välilläkin piisaa.

Eka agirata oli kuulemma menoa koko rahan edestä - radalla mittaa 189 metriä ja sisälsi kaiken lisäksi sarjaesteen. Kuvitelma oli ettei tuosta radasta selvittäisi mutta niin vain koira kulki nätisti ohjauksessa ja ainoaksi virheeksi jäi pujottelun keskellä tullut yhden välin ohitus. Kävelin hyvin rauhallisesti alkuun ja ohjasin uudelleen kepeille, tällä kertaa päästiin ongelmitta loppuun. Yliajalle rata meni mutta reilun 8 virhepisteen tuloksella oltiin neljänsiä sillä vain yksi taituroi nollatuloksen.

Toinen rata mentiin hyppyratana. Ennen starttia mietitytti kovasti mutkaputken aikana sijoittuminen on niin sitten tuli valittua ehkä se huonompi vaihtoehto. Kävi niin että myöhästyin kuvioistani ja en saanut käännettyä koiraa parin esteen päässä olleelle hypylle ajoissa, lopputuloksena hypyn kierto ja paluu suorittamaan edellistä hyppyä - hylätyksihän sitä tultiin.

Kolmantena oli jälleen tarjolla agirata. Kuviot passasi meille pujotteluun syöttöä lukuun ottamatta - tosin sinne kosahti useampi koirakko. Tarjolla oli putken suu eikä sitä kiusausta läheskään kaikki koirat kyenneet välttämään ;)

Vaikka tulostasoltaan kisat jäi meiltä heikoiksi niin olin tyytyväinen että saatiin noinkin hyvin liikuttua helteessä ja lisäksi koin koiran olleen hyvin kuulolla. Paremmilla ohjausvalinnoilla radat olisivat olleet täysin mentävissä. Keskiviikkona sitten omiin iltakisoihin starttaamaan!