Tornion kisojen jälkeen Emäntä ajeli koirien kanssa kotiin yöksi. Kotiin päästiin klo 22.30 joten olisi "ruhtinaalliset" 10 tuntia aikaa ennen kuin oli ajatus lähteä ajamaan takaisin Keminmaan suuntaan. Alunperin ajatuksena oli että voisi yöpyä tuolla seudulla ja välttyisi ajomatkalta kotiin mutta Silvan ollessa mukana tuli realiteetit vastaan: sitä ei saisi aamulla/yöllä kuljetettua hotellin pitkää käytävää pitkin ulos saakka ennen kuin hätä tulee. Niinpä oli helpompaa ajaa kotiin yöksi.

Keminmaalla tarjolla oli kolme kisaa joissa tuomarina oli Harri H. Koska maajoukkuekarsinnat ovat jo lähellä (niille ketkä sinne osallistuu) niin rimat olivat korkeimmassa sallitussa eli 65 cm:ssä, pienelle kelpiparalle tämä on aikas paljon. Auringon paahde ja älytön helle eivät helpottaneet koirien eikä ohjaajien päivä urakkaa, itselläkin tuntui viimeiselle radalle lähtiessä ettei pää enää pidä ajatuksia kasassa. Kuivalla hiekkakankaalla olleet kisat tarkoittivat joko paahteessa seisoskelua sillä varjoisiin kohtiin mennessä hyökkäsivät sääsket kimppuun. me olimme starttijärjestyksessä toisena joten en ehtisi katsoa toisten suorituksia ja muuttaa suunnitelmia tarvittaessa.

Eka agirata näytti haasteellisemmalle kuin se lopulta meille oli vaikka meille hylkäys tulikin. Tuolta radalta voitto jaettiin yli 7 virhepisteen tuloksella! Radalla oli runsaasti ansapaikkoja ja vain yhteen niistä Nala laukesi. Pieni päällejuoksun tapainen ohjaus olisi pelastanut kohdan mutta en tajunnut ajoissa tuota.

Toinen agirata sisälsi meille vähemmän ansoja mutta toiseen niistä Nala kuitenkin meni. Luotin liikaa siihen että koira ampuisi putkesta ulos vauhdilla enkä ohjannut tarpeeksi seuraavalle hypylle. Koira tuli esteen ohitse ja kerrankin päätin korjata hypyn uusiksi. Loppurata ongelmitta joten vitostuloksella maaliin ja sillä sijoitus neljäs.

Kolmas rata oli hyppyrata jossa oli vääntöä sitten vaikka useammalle radalle jaettavaksi. Helteen ja korkeiden rimojen vuoksi Emäntä ehti ohjauksiin oikeinkin hyvin ja koira ohjautui kivasti vaikka hitaan tuntoinen tiukoissa käännöksissä olikin. Keppien aloitus vaikeasta kulmasta ei kuitenkaan onnistunut joten sitä korjattiin kertaalleen. Lopulta koira meni hylkyyn kun valitsi keppien jälkeen putken eikä Emäntä taaskaan muistanut päällejuoksun käyttöä saadakseen koiran mukaan oikeaan suuntaan. Suoran pätkillä Nala oli vauhdissaan joten tossua sai laittaa tosissaan toisensa eteen!

Kaikilla radoilla oli tarjolla okserit ja ei voi olla kuin tyytyväinen että koira hyppäsi ne kaikki puhtaasti rimojen ollessa "tapissaan". Päivän tulossaldo ei taaskaan ollut kummoinen mutta kivaa oli ja saatiin aimo annos sosiaalisia kontakteja. Kaiken kisapaikalla olleen jutustelun lisäksi poikettiin vielä porukalla syömään Kemin Nesteelle - ja mistäpäs muusta olis puhuttu kuin koirista ja harrastamisesta ;)

Nyt pidetään viikon tauko ja palataan kisakentälle oman seuran kisoihin viikon päästä tiistaina.