Paluu kesälomilta treeniarkeen tuli hiukan yllättäen kun Activen agitreenit sekä OKK:n toko-treenit alkoivatkin jo nyt heinäkuun lopulla. Emäntä oli ehkä orientoitunut jonnekin koulujen alkamisen tienoille joten piti tosissaan miettiä mitä kamppeita on tapana pakkailla treeneihin mukaan. Eilinen agility meni vielä tavaroiden puolesta ok mutta tänään tokossa varusteena olikin sitten sujuvasti arkikäytössä oleva noutajatalutin ;) Nooh, ehkä ensi kerralla olisi parempi muisti.

Eilinen Activen agilitytreeni tarjosi sekin varsinaisia vääntöjä. Rataan oli kuulemma upotettu Martti S:n juttuja, hänhän on tulossa tuomaroimaan piirinmestaruuskisoja meidän seudulle muutaman viikon päästä. Alun epäröinnin jälkeen ohjauskuviot onnistuivat omasta mielestä hyvin eikä meidän tarvinnut jäädä jankkaamaan yhtään yksittäistä kohtaa. Radassa oli paljon samanlaisia vinkeitä kuin mitä olemme OKK:lla kesän aikana harkanneet joten ehkä ollaan opittukin jotain!

Tokon suhteen Emännällä on ollut mietinnän paikka. Tuntuu ettei treeni-intoa ole oikein löytynyt ja sen vuoksi oli jo ajatus luopua treeniryhmäpaikasta. Koska tapana ei ole luovuttaa ihan helpolla niin päätin kuitenkin jatkaa tämän harjoituskauden loppuun saakka koska Nala tykkää kovasti tokosta (ne jatkuvat palkatko??) ja on selkeästi väsyneen oloinen treenin jälkeen (pieni päänuppi yrittää miettiä mitä nyt pyydetään). Tänään mentiin neljän viikon tauon jälkeen kentälle ja meitä olikin vain viisi koirakkoa. Tuntuu kuin tauon aikana koirassa olisi tapahtunut jokin sisäinen herääminen: se malttoi paremmin kuin aiemmin eikä tarjotellut niin paljon kaikkea mahdollista vaikkei aina tiennytkään mistä jutusta on kyse. Tehtiin hiukan rallytoko-tyyppisesti kiertoharjoittelua ja se oli sekä koiran että Emännän mieleen. Paikallaolo ja luoksepäästävyyskin menivät kympin arvoisesti. Voihan olla että enin into koirasta olikin purkautunut päivän aikana kun Emäntä on nyt kotosalla eikä päivät töissä - nyt ei malta koirat päiväunia nukkumaan... Tämäniltaisten hyvien tuntemusten perusteella intoa jatkamiseen taas löytyi sen verran että mennään jälleen hetki eteenpäin ;)