Viime aikoina blogitekstit ovat menneet lähinnä kisakuulumisten kertomiseen lähinnä siksi että olemme kisanneet paljon. Onneksi muutakin elämää tässä perheessä vietetään ja niistä muutamia kuvia alla.

Perusarjessa koirista huolehtiminen rytmittää päivää. Isäntä käyttää koirat ulkona työaamuina jonka jälkeen Emäntä ja Pikkuemäntä keskittyvät kouluun lähtöön. Nala on päässyt viemään Pikkuemäntää joitakin kertoja kouluun kävellen mutta ajansäästön vuoksi olemme viime päivät kulkeneet pyöräillen, koulumatkaa yhteen suuntaan on kuitenkin noin 2 km.

102-normal.jpg

Silvasta on tullut hiljotellen koira jota Pikkuemäntäkin pystyy omikseen ulkoiluttamaan läheisellä puistoalueella. Silva vetää lähinnä vain kotiinpäin kulkiessaan mutta enimmäkseen näkyy liikkuvan kiltisti Pikkuemännän rinnalla. Painoa molemmilla taitaa olla nyt saman verran eli 29 kg :)

088-normal.jpg

Tässä kuvassa Silva osallistuu siivouspäivän askareisiin eli kantaa ne tavarat jälleen esille mitkä juuri saatiin laitettua paikoilleen... Noutajavaistot ovat edelleen tallella! Reissukasseja pakatessa se osaa tuoda näytille myös oman ison pehmeän lempipallonsa - josko saisi vaikka sen mukaan?

 

2013-08-03-302-normal.jpg

Elokuiseksi perinteeksi meillä on muodostunut kolmen lapsiperheen yhteinen mökkiviikonloppu isolla mökkialueella (päärakennus, kaksi mökkiä sekä iso rantasauna). Tänä vuonna meitä oli paikalla 5 aikuista ja 6 lasta yhden aikuisen ollessa työreissulla. Koirat ovat aiemmin olleet hoidossa tuon viikonlopun mutta nyt ne otettiin mukaan ja onneksi ilmat suosivat: poutaisen sään vuoksi koirat otettiin sisälle vain yön tunneiksi. Oleellisena osana mökkeilyä on hyvä ruoka ja juoma. Tänä vuonna rosvopaistia ei tehty mutta testattiin loimulohta - hyvää tuli!

 

Nalan perusarkeen kotielämässä kuuluu pihalla tarkkailu -  ja ihan aina se ei meinaa pihallakaan pysyä. Silloin koira ottaa hatkat puistoalueelle ja käy omatoimisesti juoksentelemassa. Tähän on pyritty puuttumaan mutta se osaa niin hiljaa ja liukkaasti tuosta talon kulmalta kadota ettei sen perässä tahdo pysyä. Varmin keino saada koiruus pysymään pihassa on antaa sille puruluu työstettäväksi.

2013-05-17-207-normal.jpg

Kaikenlaisiin arkisiin asioihin osallistuminen on Nalan lempipuuhaa. Nyt kun Emäntä on vuorotteluvapaalla ja enemmän kotosalla niin koiraparan päiväunet tahtovat jäädä vähemmiksi sekä pinnallisemmiksi. Tämä näkyy lopulta niin että koira on iltaisinkin tavanomaista rauhallisempi vaikka ei se kotioloissa ole enää reiluun pariin vuoteen pahemmin hästäillyt. Emännän kaikki kotoa lähdöt ovat tietenkin mahdollisuus päästä mukaan tekemään jotain hauskaa joten eräänäkin päivänä piti useampaan kertaan kertoa keepille ettei nyt ole mukaan pääsyä. Se ehti livahtaa autoon istumaan useita kertoja pakatessani kierrätyskamoja kyytiin mutta lopulta tuokin pieni tila täytettiin kierrätykseen menevällä tavaralla ja paikasta oli pakko luopua ;)

2013-08-26-324-normal.jpg