Kyllä kannatti herätä aikaisin (klo 6.15), matkustaa hiukan kauemmas sekä kisata sateisella kuraisella kentällä - nyt on agilityvaliokello käynnissä!!!

Ja sitten tarkempaa tietoa... Matkattiin yhdessä Nalan kanssa Riitan, Thelman ja Nessin kyydillä Iisalmeen kisaamaan agilitya. Tuonne juuri sen vuoksi ettei Emäntä muistinsa mukaan ole aiemmin kisannut Tuija K:n radoilla. Tarkemmin syksyn kisatietoja tarkastellessa selvisi että olisihan niitä kyseisen tuomarin ratoja ollut myöhemmin tarjolla myös Oulussa mutta nyt sitten matkattiin kauemmas. Sää oli koko päivän joko puolipoutainen tai vettä tihuuttava, helletoppeja ei tarvittu vaikka ilmankosteus sai olon varsin nihkeäksi.

Ekalle agiradalle lähtiessä ylimääräistä tuskanhikeä aiheutti rataantutustumisesta myöhästyminen. Lämmiteltiin koiria hiukan liian hartaasti kun kisat alkoivatkin etuajassa ja meille Riitan kanssa jäi rataantutustumisaikaa kokonainen minuutti. Onneksi rataprofiili oli helposti mieleenpainuva joten ihan katastrofi tuo ei ollut - syke kyllä nousi normaalia enemmän. Radalla oli kaikki mahdollisuudet hyvään tulokseen mutta hiukan myöhässä ollut persjättö aiheutti yhden riman tiputuksen. Vauhti oli kuitenkin OK jotenka nopeimmalla vitosella sijoituttiin toisiksi. Voiton vei nollalla seurakaveri Kimmo ja belpat Nalle, hieno eka tulos heiltä kolmosluokassa!!

Toiselle agiradalle oli lyöty lisää haastetta ja piti hyväksyä se, ettei ohjaaja ehtisi tekemään välistävetoja. Niinpä suunnitelmaksi piti polkaista hiukan rumempi siivekkeen ympärikierto ja muut kuvioinnit, toteutuksessa koira valui käännöksissä vielä turhan pitkälle ja se vei aikaa. Tältä radalta saatiin kuitenkin nollatulos ja koskapa oltiin nopeammat/nopeimmat nollan tehneet niin lopputuloksissa komeili nollavoitto ja MEILLE EKA A-SERT! Koirakoita kisassa oli sen verran vähän että serti ei olisi toiselle koirakolle siirtynytkään joten pienemmissä kisoissa on pakkovoiton paikka sertistä haaveillessa.

Kolmas rata oli hyppyrata. Nyt tiedossa oli oikea vauhtirata jossa olisi yksi tiukan ehtimisen paikka. Kepeille asti Nala kulki hyvin mutta sitten kuravellissä oleva este alkoi koiraa inhottamaan ja se sekosi rytmissään niin että tuli kepeiltä ulos ennen viimeistä väliä. Uudella yrityksellä sama homma jonka jälkeen jatkoimme rataa eteenpäin ja meidät hylättiin. Se tiukan ehtimisen paikkakin meni täpärästi oikein ;)

En muistanutkaan kuinka hyvät palkinnot Iisalmen kisoissa on, oltiinhan me kuitenkin kisattu siellä vuosi sitten keväällä - silloin kun Nala nousi kolmosluokkaan ja oltiin viimeisissä kisoissa ennen Emännän jalkaleikkausta. Nyt kankaisista palkintokasseista löytyi Hubertin tuotteita, yhteensä kaksi pussia possunkorvia ja kanapaloja sekä pussillinen siansaparoita. Toisessa kassissa oli myös Royal-suklaalevy ja toisessa Ässä-Mix-karkkipussi. Tärkein oli kuitenkin se puna-musta-ruusuke :)