Activen syksy-/talvi-/kevätkausi valmennusryhmässä starttasi liikkeelle viime viikolla. Tällä kertaa meillä on pelkästään maksikoirista muodostuva porukka sillä ryhmän varsinaisina koirina Nalan lisäksi ovat irlter Hurja, slapko Nalle sekä borcol Kuula. Kahdella ekalla kerralla on ollut vaihtuvuutta mutta eiköhän tuossa lokakuun puolella jo päästä normiryhmän kanssa tiiviimmin treenaamaan.

Viime viikolla meillä oli koutsina Anna joka juoksutti meitä ihan urakalla. Emännän kunto ei tahdo kestää noin 30 esteen ratoja silloin kun juostaan hallia päästä päähän... Koira kuitenkin toimi kuin unelma joten ei pidä valittaa.

Tämän viikon treenejä oli koutsaamassa Mari jonka treeneissä emme ole kesäkaudella tainneet ollakaan. Ratapohja oli esteiden puolesta jokseenkin sama kuin viime viikolla mutta luvassa oli aivan uudet kuviot, nyt 29 esteen rata. Emäntä sai erityiskiitosta rohkeasta liikkumisesta ja hyvästä vauhdista. Lisäksi Marille taisi selvitä vasta nyt että Emäntää ei tarvitse enää säästellä jalka- ja selkärikkojen vuoksi, kerroin että täysillä taas mennään siihen saakka kunnes jotain sattuu. Ja eihän ne vammat ole agilityn parissa tulleetkaan joten mitäpä tuota himmailemaan radalla. Treeneissä saavutettu liikkumisen rohkeus pitäisi nyt siirtää kisakentille mutta yksi jännite on toki alusta. Sisähallissa matolla liikkuessa tietää mitä jalan alla tapahtuu, ulkokentillä on korkeuseroja väkisinkin eikä pitoon voi samalla tavoin luottaa. Toki tuollaisen (uhka)rohkean ohjaustyyliin myötä tulevat varmasti HYL-ratojen määrät jälleen tulostilastossa kasvamaan. Mutta mitäpä siitä, tärkeintä on yritys ja hyvä meno ;)

Tällä hetkellä Nala on ilmoitettu kisaamaan KAS:n ensi viikonlopun hyppyradalle ja sinne mennään vain jos aikataulu sopii meidän perheen muihin kuvioihin. Sitä seuraavalle viikonlopulle luvassa on talkootyötä OKK:n kisoissa sekä startteja sunnuntaina sekä agi- että hyppyradalla. Elokuun kaltaisia tiiviitä harkka- ja kisaviikkoja ei nyt loppuvuodelle ole enää luvassa ja hyvä niin. Nala nimittäin kävi keskiviikkona hierojalla ja oli jonkin verran jumissa lavoista sekä lantiosta mutta ei mitenkään hälyttävän paljon, eihän se muuten olisi pystynyt näin räväkästi liikkumaan mitä viime aikoina on päästy kisaamaan ja harkkaamaan.