Sunnuntaina oli kauan odotetut Activen agilitykisat meidän treenihallissa johon tuomariksi oli kutsuttu Sari M. Olin ilmoittanut Nalan vain kahteen starttiin joten meidän aamu ei alkanut ihan niin aikaisin kuin muilla maksikolmosilla.

Eka rata oli agirata ja se vaikutti ihan ok mentävältä. Yllätys kuitenkin oli suuri kun koira ei lähtenyt kakkosesteen pakkovalssiin vaan teki kiellon. Uuden ohjauksen jälkeen rata jatkui mutta äärimmäisen hitaalla vauhdilla. Koira näytti sille että se pyrkii pois radalta eikä kulje kuin osittain mun ohjauksessa. Lisäksi se oli aika haluton hyppäämiseen. Parissa kohdassa rataa se vingahteli esteiden välissä ja ajattelin vauhdissa että ääni kuulosti hiukan erille kuin normaalisti (siis silloin kun oikein intoutuu radalla). Tultiin maaliin hylyllä ja kun aloin taputtaa koiraa kiitokseksi niin se pakeni kosketuksen alta. Aina lanneselkään koskiessa se pakeni kauemmas ja katsoi epäluuloisena minua. Ulkona se kuitenkin muiden kanssa laukkaili ihan ok. En uskaltanut startata toiselle radalle laisinkaan koska en tiennyt mikä koiralla oli hätänä.

 

Selkäkivun oireilu jatkui vielä kotosalla kun Pappa yritti helliä Nalaa illalla. Normaalisti koira kiipeää Papan syliin ja niin nytkin kunnes tuli kosketus lanneselkään. Koira kiljahti, pakeni paikalta ja väisteli tuon jälkeen Pappaa - eli aika kipeä siis.

Näiden tapahtumien jälkeen oli selvää että tämän viikon treenit jää väliin ja suuntaamme eläinlääkäriin. Huomiselle on nyt sitten sellainen aika varattuna että siinä on mahdollisuus kuvauttaa koira röntgenissä. Pelolla odotan huomista, haluan selvittää löytyykö selästä jotain lihasjumia pahempaa mutta samalla pelkään sitä mitä kuvat voivat paljastaa. Toivotaan kuvauksen olevan "turha".

Ensi viikonlopun kisat Jyväskylässä (olin ilmoittanut kahdelle hypärille) jää väliin. Suuntaamme reissuun Pikkuemännän kanssa mutta Nala saa jäädä Isännän kanssa kotiin sillä yöpaikassamme on innokkaita pieniä koiranhoitajia joiden rohkeat hellyydenosoitukset saattaisivat olla kipeälle koiralle liikaa kestettäväksi. Tosin tällä hetkellä koira ei vaikuta superkipeälle kun se riekkuu uusien lelujensa kanssa...