Pitkäksi venyneen kisatauon jälkeen tuntui hyvältä ajatukselta lähteä kisaamaan sellaisen tuomarin radoille jonka ratalogiikasta tykkään, niinpä kisoiksi valikoitui ARCT:n kisat ja tuomarina siis Mika M. Maksikolmosissa oli tosi vähän osallistujia (vain toistakymmentä osallistujaa!) joten suuri osa lähiseurojen väestä lienee ajanut etelän suuntaan kisaamaan.

Radat tuntuivat muutamista ansakohdista huolimatta kivoilta ja selvitettäviltä mutta muista syistä johtuen tuli ylimääräistä jännitystä kisaamiseen. Nala aloitti juoksun paria päivää ennen kisoja joten mukaan oli pakattava punaista nauhaa, juoksupöksyt sekä lähtöalusta (jota ei sit tarvittu kun seuralla oli lähtöä varten kunnon matto). Nalaa juoksu ei näyttänyt häiritsevän mutta en tiedä oliko samaa mieltä kaikki urosten omistajat. Toiseksi jännityksen kohteeksi nousivat maksihypyt joita ei ehditty treenaamaan laisinkaan ennen kisoja. Treenivuoron ollessa nyt kesäkaudella "yövuorolla" en viitsi ottaa Pikkuemäntää mukaan valvomaan aivan liian pitkään ja siten viimeiset treenit jäivät väliin Isännän ollessa työmatkalla. Yritin Nalalle lähdössä sanoa että "nyt pitäis sitten hypätä hiukan korkeammalle...".

Eka rata oli aikamoista kaarrattelua ja Emännän pyllistelyä eikä laisinkaan nättiä menoa. Eka rima tippui kun sen korkeus varmaankin tuli Nalalle yllätyksenä, muiden rimojen kohdalla se sitten ponnistikin aivan turhan korkealle. Lopulta päästiin tuolla vitostuloksella maaliin ja pikkukisoissa se riitti neljänteen sijaan.

Toinen rata tuntui jo hiukan sujuvammalta eikä koirakaan pomppinut ihan niin korkealle. Kovasti pitäisi vielä löytää itselle luottamusta koiran tekemiseen ettei ihan jokaista kohtaa haluaisi liian tunnollisesti ohjaamaan, joskus pitää luottaa siihen että koira tekee sen mitä sille on opetettu. Tästä omasta yliohjaamisesta meinasi tulla kiellon paikka mutta pelastuimme siltä ja tuloksena oli nolla sekä kolmas sija.

Olipa mukavaa päästä taas kisaamaan ja erityisen mukavalta se tuntui siksi että koira oli halukas hyppäämään ja tekemään rataa. Nyt Nala on ilmoitettu enää yhteen starttiin ennen SM-kisoja ja treenejäkin meillä jää väliin mm. oman seuran iltakisoista johtuen. Iltakisaan en Nalaa ilmoittanut koska siinä piti olla aikataulupäällekkäisyyksiä jotka kyllä sittemmin poistuivat - jälki-ilmoa en edes lähtenyt yrittämään. Jotain pitäisi omatoimisesti treenailla mutta olen niin laiska lähtemään omatoimitreeneihin, pöh.