Aika Lillan taloon tulon jälkeen on mennyt vauhdilla ja tuntuu ettei luppoaikaa blogin kirjoittamiseen jää. Yritän olla superaktiivinen sisäsiisteyden opettamisessa ja muina aikoina pitää myös kytistellä pennun tekosia koska se käyttää todella paljon hampaitaan. Elämä tuntuukin olevan yhtä EItä tällä hetkellä kun huonekalut ja sähköjohdot ovat käsittelyssä. En muista yhdenkään pennun aiemmin olleen näin hanakkana hampaidensa käytön suhteen.

176-normal.jpg

 

Ilman valvontaa jäädessään Lilla menee yksiöönsä eli häkkiin. Samoin yöt se viettää häkissä sillä siten minun on helpompi seurata koska on ulkoilun tarvetta ja saan levollisemman unen kun ei tarvitse kuulostella missä ja mitä jyrsitään... Tämä häkkihomma on ollut loistoratkaisu ja häkin Lilla kokee kotiluolana aivan kuten Nalakin. Nyt onkin ollut hiukan hankaluuksia kun Nala olisi pyrkimässä häkkiin lepäilemään ja joudun sen ajamaan häkistä pois.

117-normal.jpg

Paperi on muka pissipaperi vaikka ei siihen ole mitään tehty...

 

Leikit Nalalla ja Lillalla on alkaneet sujua loistavasti. Nala varoitteli alkuun Lillaa huomattavasti enemmän mutta nyt se sietää aikaa kovaa käsittelyä ennen kuin ärähtää - minun puolesta saisi sanoa asiasta hiukan aiemminkin. Kaikki raajatkin on vielä tallella vaikka alla olevien kuvien perusteella sitä ei uskoisi :)

144-normal.jpg078-normal.jpg088-normal.jpg135-normal.jpg192-normal.jpg

Autoilu sujuu nyt alkua paremmin ja ratkaisuna siinäkin on häkki joka peitetään pyyhkeellä. Kun häkki on huputettuna papukaijahäkin tavoin Lilla matkustaa huomattavasti hiljaisemmin. Kovan puremisvimman vuoksi autohäkistä ei olla ihan heti luopumassa.

Lilla on nyt vaihdettu uudelle ruoalle eli se saa Nalan tavoin Taste of Wildin Pacific-ruokaa, tosin pentuversiona siis. Ruokahalu kasvoi huomattavasti ruoan vaihdon myötä, aiemmin se oli paljon kiinnostuneempi Nalan ruoasta kuin omastaan. Välipaloina menee lampaan- ja siankorvia sekä naudannahkarullia - ihan vain aktiviteetin järjestämiseksi sekä puruinnon taltuttamiseksi. Nalalle nämä välipalat mieluusti sopivat sillä aiemmin se sai aika harvakseltaan ylimääräisiä herkkuja.


123-normal.jpg

 

116-normal.jpg

 

121-normal.jpg

Nala on myös opettanut Lillalle muutamia tärkeitä taitoja: astioiden esipesu!

Vertailun vuoksi kuva viiden vuoden takaa:

P4233272-normal.jpg

 

Ensi viikolla pääsemme aloittamaan Lillan kanssa pentutreenit Activella. Nala jatkaa Koirakerhon agitreeneissä tiistaisin eikä ole oireillut selkäänsä. Tavoitteena on saada treenipaikka talven ajaksi myös Nalalle Activelta, hakuaika on juuri käynnissä.