Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin mestaruudet ratkottiin agilityn osalta 16.8.2014 Virpiniemen tekonurmella. Luvassa oli rankka kisapäivä sillä ensin ratkottiin yksilömestaruus kahden radan yhteistuloksena ja sen jälkeen vielä joukkuemestaruudet uudella radalla.

Eka rata oli Mika M:n agilityrata johon Nala sai innokkaan lähdön: kuumutin sitä startissa ja annoin katsoa edellisen pumin suoritusta. Yleensä en tuo koiraa liian aikaisin lähtöpaikalle vaan pidän sen kauempana mutta nyt Nala vaikutti liian rauhalliselle ja päätin ottaa riskin joka kannatti: koira oli aivan innoissaan! Rata meni hyvin siihen saakka että neljänneksi (?) viimeisimmän putken suun Nala ohitti oman ohjaukseni heikkouden vuoksi. Korjailtiin kyseinen kohta ja vitosella siis maaliin (sijoitus vasta 19.).

Toiselle radalle tuomariksi vaihtui Anders V. Luvassa oli jänskän oloinen hyppyrata ja päätin jälleen antaa Nalan katsoa edeltävän pumin menoa. Jopas koiraan tulikin intoa ja kurvailtiin nollalla maaliin. Tässä kisassa oltiin viidensiä ja yhteistuloksissa piirinmestaruustaistoissa seitsemäs.

Joukkueradan tuomaroi jälleen Anders. Joukkueemme oli muuttunut oleellisesti viimevuotisesta kultajoukkueesta ja nyt OKK:ta oli edustamassa meidän lisäksi Erja ja porves Hupi, Alli ja auspai Kawa sekä Marianne ja suolap Nalle. Joukkueen yhteistulos 5 virhepistettä oikeutti meidät juhlimaan piirinmestaruutta. Wau, toinen syksy putkeen joukkuekisassa kultaa :) Olin tyytyväinen Nalan ja omaan suoritukseen sillä tehtiin virheetön rata vaikka haasteita radalla näytti olevan yllin kyllin. Kisapäivä venyi todella pitkäksi mutta menestys piti kierrokset yllä :)

kuva: Arto Havana

Seuraavana päivänä eli 17.8.2014 luvassa oli jälleen Andersin kaksi agirataa sekä bonuksena kolmosluokille kansainvälinen kisa. Ekalta radalta tuli "pikkunätti" hylkäys mutta toinen rata menikin jo sitten ihan höpsis. Mietin jo hetken että meillä on sen verran raskas kisapäivä eiliseltä että pitäiskö jättää viimeinen startti menemättä. Päätin kuitenkin startata sillä koira oli edelleen iloinen ja energinen, taisi pitkät päivät painaa enemmän Emännän tossuissa ;) Meidän kohdalle osui tässä startissa todellinen onnistuminen sillä voitimme kisan ja näin ollen Nala sai viimeisen puuttuvan agilitysertin ja tuli valioksi! Ei mennyt montaa päivää yli vaaditusta vuoden aikarajasta ;) Kaupan päälle saimme kansainvälisen agisertin eli CACIAGin - huisia!