image-normal.jpg

Lillan paino on lähtenyt voimakkaampaan nousuun kun ruokintaa lisättiin. Ekalla rokotuksella oli puhetta että ruoan määrää voisi lisätä ihan hitusen mutta lisäys ei näkynyt koirassa 14 viikon kohdalla. Tapasimme eläinlääkärimme pentukerhossa joka järjestettiin eläinlääkäriaseman sekä Mustin ja Mirrin yhteistyönä ja tuolloin puhuttiin että lisään ruokintaa entisestään. Eläinlääkärimme arvio oli että Lilla liikkuu niin paljon ettei energiaa varastoidu kroppaan. Totta tuo saattaa ollakin sillä Emäntähän on edelleen vapaalla eikä koirille jää lepoaikaa niin paljon kuin normityöläisen koirille päivässä jää. Ongelmaksi vaan alkoi tulla se ettei koiran maha pysty vetämään isoa määrää turvotettua ruokaa ja niinpä Lilla oksenteli pariin kertaan osan isosta ruoka-annoksesta pois - tosin söi sen uudelleen ihan hetken kuluttua...

Lillan paino 15 viikon iässä oli 7,1 kg (Nala 7,4 kg) ja 16 viikon iässä 7,6 kg (Nala 8 kg). Korkeusmitat ovat todella mutuarvioita mutta väittäisin että Lilla saattaa olla noin 0,5 - 1 cm matalampi kuin Nala oli. Eläväistä pentua on kuitenkin niin hankala mitata että mitään varmaa ei uskalla sanoa. Nalan tietoihin olen aikoinaan merkinnyt että tässä vaiheessa on alkanut lähteä hampaita, tätä puolestaan ei Lillalla ole vielä tapahtunut. Kovasti hampaiden välit ovat harventuneet mutta kaikki hampaat nököttävät vielä suussa. Repimisleikeistä ei ainakaan ole ollut puutetta joten toivotaan että hampaat ymmärtävät irrota itsekseen eikä tarvitse turvautua eläinlääkärin apuun.

Heti 16-viikkoisena käytiin ottamassa nelos- ja rabiesrokote sekä laitettiin passiasiat kuntoon - eipähän tarvi niitäkään myöhemmin muistaa erikseen.