Lillan ja Nalan kasvua on ollut hauska vertailla ja arvella minkä kokoiseksi tuo pikkukoira oikein aikoo kasvaa. 12-viikkoisena Nala on painanut tasan 6 kg kun Lilla oli 5,9 kg. 13 viikon iässä Nalalla on ollut painoa 6,4 kg ja Lilla painoi puolestaan 6,1 kg. Tästä kolmen kuukauden painosta voisi yrittää ennustaa suuntaa aikuispainolle ja lähetinkin painon tiedoksi eläinlääkärillemme jonka lomansa jälkeen aikoo tarkistaa mitä hänen tietolähteensä arvioksi heittävät.

image-normal.jpg

Tällä hetkellä keskitymme edelleen harjoittelemaan sisäsiisteyttä josta ei kamalasti ole vielä kerrottavaa. Lilla tekee yhtä sujuvasti tarpeet sisälle kuin uloskin joten kaikki onnistumiset on ihan oman viitseliäisyyden varassa.

Activen pentukurssilla on käyty nyt kahdesti ja harjoiteltu kontaktia, luoksetuloa, naksuttelun alkeita sekä tehty hiukkasen putkea. Tähän mennessä vaikuttaa erittäin mukavalle kurssille vaikka Emäntä onkin tunnin aikana ihan paineessa sitä onnistuuko koira pissimään halliin. Niinpä käydään usein ulkona mutta tähän mennessä käynnit ei ole tuottaneet tulosta.

image-normal.jpg

Naksuttelu ja asioiden oppiminen tarjoamisen kautta tekee pienen koiran niin kamalan väsyneeksi.

Äänensä puolesta Lilla on edelleen ihan uskomaton. Siitä lähtee niin isoja kuin pieniäkin ääniä eikä se aina kuulosta koiralle. Protestoida se osaa ja mm. kynsien leikkuu aiheuttaa karsean kiljumisen. Periksi en anna joten oppinee tuonkin asian jossain välissä :)

Alla olevassa kuvassa Lillalla on ikää 13,5 viikkoa ja kovin takakorkea se tässä vaiheessa on :)

image-normal.jpg