KemKo:n järjestämät kisat ovat nyt takanapäin ja lienee aika hiukan kerrata viikonlopun tapahtumia. Yritin tuossa äsken piirrellä ratoja paperille ja onnistuinkin muistamaan niistä yhteensä 4 kpl eli kaksi rataa jäivät unohduksiin niin etten saanut kuin osan niistä paperille saakka.

Lauantaina olimme kisapaikalla jälleen isolla kokoonpanolla eli Pikkuemäntä ja Isäntä olivat mukanamme - kivaa! Kelikin suosi meitä eli saimme viettää päivän aurinkoisessa mutta ei onneksi helteisessä Kemissä. Sunnuntain herätys oli aikaisempi ja mukaan lähti koirista ainoastaan Taika - silloin olimme kisapaikalla Taikan omistajan sekä innokkaan nuoren "koirafanin" kanssa. Sunnuntain sää oli pilvinen ja ripsuttipa parit pisarat vettäkin.

Taikan radoista voisi sanoa että koskaan ennen ei ole nollatulos ollut niin lähellä kuin nyt mutta.... Neljästä kisaamastamme ykkösten radasta kolme meni oikein mukavasti mutta aina sitten sattui jotain virhettä - isompaa tai pienempää. Ekalla radalla Taika juuttui pussiin ja vietti siellä aikaa erittäin pitkään. Pussista selvittyään se ei ohjautunut oikein pujotteluun joten sitä jankattiin sitten kolmen yrityksen verran. Toinen rata (hyppyrata) oli katastrofirata: pituuden kaataminen, usean esteen (hyppyjä, pussi jne) ohittaminen ja yleinen haahuilu. Kolmannella radalla olisi pitänyt pystyä jättämään koiraa A:lle tai osata "eteen"-käskytys niin jopa olisi onnistunut - nyt tippui A:n jälkeen rima kun Emäntä jäi pahasti jälkeen (Emäntä on tunnetusti kuin vanhanajan diesel-kone: kiihtyy kovin hitaasti pysähdyksen jälkeen) ja koira ohjautui pujottelulle väärin. Neljännellä radalla näytti jo oikein hyvältä ja koira oli kivasti hanskassa kunnes pujottelun jälkeen näkyi A houkuttelevana. Taika teki A:ta kohden ylimääräisen lenkin ja tästä johtuen ajautui seuraavan hypyn ohitse - eipä tajunnut Emäntä olla tarpeeksi tarkkana tuossa tilanteessa. Pettyneenä tästä virheestä Emäntä ei tajunnut estää Taikaa hyppäämästä takaisinpäin tuota ohitettua hyppyä joten HYL sieltä sitten pamahti. Ai että harmitti vielä illallakin kotona tuo tilanne kun oli muuten niin kaunista menoa!! Noh, ehkä ensi kerralla sitten??

Ada ja Silva kisasivat lauantain kolmosten agility- ja hyppyradat. Eka rata meni Silvallakin kivasti mutta puomi mentiin kahdesti ja sen alastulokontaktit paukkuivat ikävästi, samoin tuli yksi kielto esteeltä. Ada paukutteli ihan reippaalla vauhdilla nollatuloksen ja sijoittui toiseksi, radasta ei hirveästi moitittavaa ole. Puomin ylösmenon se olisi varmaan hypännyt mutta onneksi hyppäsi niin kaukaa että tassut osuivat kontaktille :) Toisella radalla Silvakin oli ihanasti ohjattavissa ja se teki hyvävauhtista rataa. Harmillisesti tippui kuitenkin yksi rima ja tällä vitostuloksella Silva oli kolmas. Ada osoitti että veteraanin jalka nousee vielä hyppyradallakin ja teki jälleen nollan - tällä kertaa sijoitus eka! Kotiin oli siis kannettavana reilusti Kultakeramiikan tuotteita.

Viikonlopun tuomarin Kari Jalosen radoista voisi todeta että ne olivat erittäin mentäviä ja mukavia - ei mitään mahdottomia ansapaikkoja vaan sopivan haasteellisia. Täytyypä pitää nimi mielessä ja pyrkiä uudemman kerran hänen tuomaroimiinsa kisoihin jos niitä sopivan lähellä järjestetään. Kaikenkaikkiaan viikonlopusta jäi oikein mukava mieli vaikka toki Taikalle toivoisi niitä parempiakin tuloksia.