Tämän viikon Activen treenit pidettiin poikkeuksellisesti keskiviikkona ja tämähän toki aiheutti erityisjärjestelyitä Pikkuemännän hoidon suhteen. Onneksi Mummo ja Pappa pääsivät turvaamaan niin Emännän kuin Isännänkin harrastukset. Treeneihin lähtö oli kuitenkin sellaista tohinaa että Emäntä unohti Nalan pannan ja hihnan kotiin - niinpä hallintaa piti harjoitella tosissaan. Halliin mennessä ja osan aikaa siellä sisälläkin apuna oli treenikassista löytynyt hihnanpätkä.

Treeneissä keskityttiin ratapätkien suorittamiseen. Ensin tehtiin L-muotoon asetettu kahden hypyn suora ja siitä 90 asteen käännös valssilla suoraan putkeen ja sen jatkona olevaan hyppyyn. Opeteltavana asiana oli mm. suoran putken jälkeinen suoritus: mikäli koiralle ei anneta käskyjä niin sen tulisi edetä itsenäisesti suoraan edessä olevalle hypylle. Tätä juttua Emäntä tulee Nalan kanssa tarvitsemaan sillä nopeusjuoksua sen kanssa on turha yrittää. Silloin ilman käskyä koira tietäisikin edetä suoraan eikä turhaan pyörähtäisi Emäntää kohti kysymään seuraavaa estettä. Ekalla suorituksella Nala pamautti putken ohitse joten seuraavalla kerralla otettiin jyrkempi valssi ja homma alkoi onnistua.

Seuraavana ratana oli U:n muotoon asetettu pätkä (kolmen esteen suora, kääntyminen päädyssä 90 astetta, hyppy ja taas käännös 90 astetta suoralle putkelle ja se jatkona olevalle hypylle). Tämän suorittaminen tuntui olevan koiralle mieluisaa eikä se yrittänyt ohittaa hyppyjä. Sama rata mentiin vielä toiseen suuntaan ja sekin onnistui mukavasti. Kaikissa treeneissä Nala osasi jäädä hienosti lähtöön ja malttoi odottaa lähtökäskyä - tästä Emäntä oli ylpeä.

Koska ratatreeni vei paljon tilaa hallista niin tällä kertaa omatoimiharkat muiden esteiden suhteen jäivät vähemmäksi. Kokeiltiin kuitenkin A:n ja puomin alastulo sekä pari kertaa keppejä. Kotiläksyksi saatiin poispäinkäännön alkeiden opettelua sillä ensi kerralla aletaan tehdä kyseistä treeniä esteillä.