Pari viimeistä treenikertaa on Activella mennyt testien merkeissä. Kiva päästä välillä kokeilemaan valvovien silmien alla erilaisia juttuja - niistä lyhyt kooste alla.

Viime viikolla testattiin neljän lyhyen ratapätkän ohjausvaihtoehtoja - ja nimenomaan niiden nopeutta. Testissä oli 3-6 esteen mittaiset radat (sisälten hyppyjä sekä maksimissaan yhden putken) ja käytössä sähköinen ajanotto. Ohjausvaihtoehdot oli piirrettynä valmiiksi paperille ja itse piti miettiä alkuun kumpaa kautta esteen ohjaten oma koira olisi nopeampi. Mä valitsin sellaiset reitit meille nopeimmiksi jotka todennäköisesti valitsisin kisoissa. Ja tadaa! Kaikki veikkaukseni menivät pieleen sillä nopeammiksi merkkaamani vaihtoehdot olivat meille hitaammat, parissa kohtaa oli ihan merkittävä erokin. Pitäisi siis alkaa ottaa enemmän riskejä radalla mikäli aikoo ajoissa kiristää. Nyt on myöntämättä ollut kisoissa sellainen "pakkonollien" metsästys käynnissä ;)

Tämän viikon aiheena talvikauden viimeisellä treenikerralla oli puomin suoritus. Ensi kiihdytettiin vauhti ratapätkällä ja sitten ohjaaja ei saanut edetä pidemmälle kuin puomin puoleen väliin, koiran olisi pitänyt osata suorittaa este vauhdilla loppuun saakka. Eipä onnistunut ilman palkkaa... Palkkakipon kanssa meni paremmin. Lopuksi otettiin puomia yksittäin ja tuolloin koiraa sai hetsata lähdössä - ja niinhän se Nala meni esteen loppuun saakka. On se vaan niin kuuliainen että yrittää viimeiseen asti miellyttää Emäntää. Marin ajatuksena oli nyt että kontakti muutettais eri tavalla palkattavaksi. Loppuun tulisi nami (tämän ahneen pitäisi kyllä syöksyä namille) ja lisäksi tulisi heittopalkka. Nyt vaan pitää miettiä mikä heittopalkka Nalaa miellyttää, täytettävistä namipurkeista se ei ole oikein tykännyt. Katsellaan vaihtoehtoina pienehköjä palloja tai vinkuvia kumisia leluja.

Ensi viikolla alkaakin kesäkausi - muutamat treenit loppuen 10.6. ja sitten jatkuu taas heinäkuun lopulta eteenpäin. Treeniryhmä ja -päivä meillä vaihtuvat, katsotaan miten ehtiminen Pikkuemännän harrastuksista taas saa aikataulut sekaisin.