Silva ei päässyt vielä viikko sittenkään treenaamaan kun pakkaset iskivät ja vuoro peruttiin. Tänään keli näyttäisi lupaavalle eli lähdemme hallille katsomaan mitä meille on luvassa.

Taika on päässyt treenaamaan oman seuran hallille sekä kahteenkin otteeseen OSN:n vapaavuorolle OKK:n halliin. Otimme käyttöön makupalakipon: tarkoituksena on pysäyttää koira kontaktille ja oikeasta suorituksesta se vapautetaan kipolla olevalle makupalalle. Vielä tuo homma on hiukan hakusessa mutta kyllä koirulilla on jokin ajatus siitä ettei kontaktilta saisi omikseen syöksyä eteenpäin. Ekalla kerralla OKK:n kevyt keinu pääsi säikäyttämään Taikan perusteellisesti kun se rupesi huojumaan koiran loikattua keinulle. Tuon homman seurauksena meni monta toistoa siihen että sai koiran pysymään keinulla koko suorituksen ajan.

Tänään saimme muutaman kerran onnistumaan myöskin vasemmalta puolelta (Emännän mielestä "väärältä puolelta") ohjatun pujottelun. Apuna oli Henna joka käveli pujottelun oikeaa puolta. Paikaltaan lähtiessä Taika ei voi käsittää miksi Emäntä änkeää itsensä vasemmalle puolelle mutta vauhdin kanssa homma sujui paremmin. Häätynee yrittää rohkaistua kokeilemaan tätä uudelleen tulossa olevien treenikertojen aikana.

Ehdottoman hyviä on kyllä nämä vapaavuorot - varsinkin tänään kun saimme olla lähes koko ajan kahdestaan radalla ;)