Taika on ollut koko alkuvuoden treenitauolla. Juoksun jälkeen oli tarkoitus päästä treenaamaan sillä ruhtinaallisen paljon eli jopa kerran ennen KAS:n helmikuun kisoja :) Niinhän siinä sitten kävi että Emäntä sairastui itse ja niin jäi sekin treenikerta väliin. Kylmiltään siis KAS:n kisoihin osallistumaan sunnuntain radoille...

Hain koiran aamuvarhaisella omistajaltaan lainaan. Aamu ei lähtenyt hyvin käyntiin sillä auton "moottorivika"- varoitusvalo syttyi taas - siis se sama kuin syyskuisella Ikean reissulla. Koska auto kuitenkin tuntui käyvän normaaliin tapaan niin ei muuta kuin tien päälle. No lähes siellä perillä ollessani sitten tajusin että lenkkarit jäi eteiseen....joo, kivaa juosta nopean koiran perässä vaelluskengissä?!?! Onneksi Taikan omistaja ystävällisesti lainasi lenkkareitaan - lupasin toki palauttaa ne heppa-aromilla ja p-näyttein varustettuina.

Viimeksi käymissämme kisoissa Taika keksi aloittaa rumat kontaktit. Sen jälkeen ei juuri ole treenattu joten toivoin että se olisi unohtanut haihatuksensa. Otin koiran autosta ja käytin sen kerran jokaisella kontaktiesteellä hihnassa kiinni pitäen ja takki päällä. Sen jälkeen mentiin lämmittelyn kautta suoraan kisaamaan. Tämä kikka toimi ja koira meni kontaktit yhtä hyvin kuin ennenkin. Nyt sitten mietityttää että oliko onnistuneiden kontaktien syynä pitkä treeni- (lue: unohdus-) tauko vaiko ne omistajalta lainatut lenkkarit kun niiden seurassa on pakko totella ;) .

Eka rata meni vauhdikkaasti ja hyvin. Radalla oli kivasti haastetta (harjoittelijatuomari Mika M oli tehnyt radan, varsinaisena tuomarina Tuomo P.). Emännälle iski kuitenkin keskellä rataa pakokauhu ettei ehtisikään siihen kohtaan mihin oli kuvitellut ja niinpä Emäntä päätti tehdä lennokkaan suunnitelman vaihdon huonoin seurauksin. Kaarros meni koiran osalta liian pitkäksi ja niinpä Taika ajautui ohi esteen. Tästä siis kieltovirhe mutta muuten rata puhtaasti maaliin saakka. Ai kun jaksoi harmittaa kun koirakin toimi niin kivasti :(

Toisella radalla oli myöskin passelisti haastetta. Alun vaikeahkon mutkan jälkeen tuli ehkä huokaistua liikaa helpotuksesta enkä saanut tarpeeksi tiukkaa otetta Taikaan keinulla. Se lähti liikkeelle juuri ennen kuin keinu laskeutui alas ja niinpä siitä virhe. Toisen kerran tuli virhe kun luotin liikaa putken vetovoimaan ja koira ajautuikin sen ohitse. Kuitenkin haasteellinen pujottelun aloitus toimi loistavasti ja koira ohjautui kovasta vauhdista suorittamaan pujottelun aivan oikein, yes! Pujotteluihin olinkin todella tyytyväinen molemmilla radoilla - samoin siihenkin että koira oli niin hyvin kuulolla koko ajan.

Tällä viikolla päästään toivottavasti Taikan kanssa mukaan kevätkauden ekoihin treeneihin.